Enchiladas met kip

We hebben het nog niet echt getroffen met het weer, het lijkt wel herfst! Tijd dus voor een warme, voedzame maaltijd (en een beetje zonneschijn) en hoe kan dat nu beter dan met Mexicaans eten! Een aantal jaar geleden waren we met het hele gezin op vakantie in Mexico en sindsdien zijn we allemaal gek op Mexicaans. In de winkels heb je genoeg kruidenzakjes waarmee je binnen een handomdraai een Mexicaanse maaltijd op tafel zet, maar ook zonder deze zakjes kun je heel makkelijk Mexicaans koken. Deze enchiladas met kip zijn daar het bewijs van. De kip is heerlijk mals en valt helemaal uit elkaar, de tomatensaus is lekker pittig en de gesmolten kaas maakt het helemaal af. Wij aten deze enchiladas op een vrijdagavond en dit is comfort food met een hoofdletter C! Ze waren echt heerlijk en gaan hier zeker vaker op het menu komen. Benieuwd naar het recept? Lees snel verder!

Voor twee personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 kipfilets, door midden gesneden zodat je 4 dunne filets krijgt
  • Zout & peper
  • Cajunkruiden
  • 1 tl. chilipoeder
  • 1 tl. komijnpoeder
  • 1 tl. koriander
  • tabasco
  • Olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 200 gram geraspte kaas
  • 4 tortilla wraps

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Kruid de kipfilets met wat zout, peper en cajunkruiden. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de kipfilets 2-3 minuten per kant. Haal ze uit de pan en zet apart.
  2. Verhit ondertussen wat olie in een wok (of diepe pan) en fruit hierin zachtjes de ui en knoflook. Voeg de koriander, komijnpoeder en chilipoeder toe en roer het even goed door elkaar zodat alle smaken vrijkomen. Doe de tomatenblokjes erbij en breng de saus op smaak met de tabasco en cajunkruiden. Zet het vuur lager en voeg de kip toe. Laat de saus ongeveer 20 minuutjes zachtjes pruttelen.
  3. Verhit ondertussen de oven voor op 200 graden.
  4. Haal de kip uit de pan (zonder saus) en trek de kip met een vork uit elkaar. Zet alvast een ovenschaal klaar en schep hier 1 el. saus in. Verdeel de kip over de 4 wraps, strooi over elke wrap een handje geraspte kaas en vouw ze dicht. Leg ze naast elkaar in de ovenschaal (een beetje wringen mag, ze moeten goed tegen elkaar liggen) en verdeel de rest van de saus erover. Strooi de rest van de kaas erover en zet de schaal 20 minuutjes in de oven (of tot de kaas gesmolten is).

De kip wordt in tomatensaus gegaard, waardoor hij heerlijk mals wordt en alle smaken goed in elkaar trekken. Eventueel kun je in plaats van kip ook enchildas met gehakt maken. Bak dan het gehakt rul en breng op smaak met peper, zout & canjunkruiden. Voeg wat lepels tomatensaus toe zodat het gehakt wat aan elkaar plakt en verdeel het over de wraps.

Geniet ervan!

Liefs,
Floortje