Oosterse Markt in Beverwijk

Foto's 2013-05-20 22.44.36

De Oosterse Markt in Beverwijk bestaat dit jaar alweer 30 jaar! Daarom waren wij, samen met vele andere foodbloggers, uitgenodigd om op tweede pinksterdag een kijkje te komen nemen. Wij waren nog nooit op de Oosterse Markt geweest, dus namen wij deze uitnodiging maar al te graag aan! Niemand minder dan tv-kok Pierre Wind zou ons meenemen op een heuse zintuigensafari over de Oosterse Markt.

We werden ontvangen met een heerlijk glaasje verse muntthee en zelfgemaakte baklava. Hierna werd het kookboek van Sabina Posthumus: koken van de Bazaar gelanceerd. Dit kookboek staat vol prachtige recepten met producten die je op de Oosterse Markt kunt krijgen. De ingrediënten die wat minder bekend zijn, worden daarnaast toegelicht door Sabina. We kregen meteen zin om de keuken in te gaan toen we door dit prachtige boek bladerden!

Collage bazaar

Daarna werd de groep in tweeën gesplitst en terwijl de ene groep aan de rondleiding begon, genoten wij van de lunch. Ook de lunch was geheel verzorgd door Sabina en natuurlijk had ze gerechtjes gemaakt die terugkomen in haar kookboek. We genoten van de humus met gegrilde paprika op Turks brood, de falafelballetjes en het yoghurt-komkommerdrankje. Daarnaast waren er verschillende salades, olijven en gevulde pepers. Een heerlijke lunch en onze zintuigen waren al licht geprikkeld.

Oosterse markt

Tijd om aan de zintuigensafari met Pierre Wind te beginnen dus! We begonnen bij een Turkse bakker, daarna gingen we door naar de groentekramen. Hier kregen we uitleg over de verschillende exotische groenten. Zo werd ons bijvoorbeeld verteld hoe je kan testen of een ananas rijp is: gewoon even het middelste blad eruit trekken. Wanneer dit makkelijk gaat, weet je dat de ananas rijp is. Zo niet, moet je hem nog even laten liggen.

Oosterse markt1

Pierre trok als een wervelwind langs de verschillende kraampjes en vertelde ons vol enthousiasme over de exotische kruiden, specerijen, vruchten, groenten en andere lekkernijen. We kregen allerhande lekkers in onze handen gedrukt die we mochten proberen, zoals olijven, noten, verse dadels, ananas en ga zo maar door. Ondertussen werd onze foodie-mand ook nog eens bij elk kraampje gevuld met de lekkerste producten en een echte tajine!

Foto's 2013-05-20 22.43.16

Nadat de rondleiding ten einde was en we van iedereen afscheid hadden genomen, zijn we snel richting de auto gelopen om onze spulletjes in de auto te leggen zodat we met een lege mand nogmaals over de markt konden struinen.  Opnieuw vulden we onze mand met de lekkerste dingen, zoals olijven, verschillende soorten verse vijgen en een hele lading heerlijk geurende specerijen.

Oosterse markt 1

Wauw, wat was dit een spectaculaire dag! Wij zijn groot fan geworden van de Oosterse Markt, waar iedereen je maar al te graag laat proeven van hun specialiteiten. Iedereen neemt ruim de tijd voor je en ze willen je daarnaast alles vertellen over de producten. Een echt foodwalhalla! Het is jammer dat het vanuit Tilburg een eindje rijden is, anders waren we hier vaak te vinden. Natuurlijk gaan we zeker nog een keer terug naar de Oosterse Markt, want het is zeker de moeite waard!

Bazaar 12

De Bazaar heeft ook een eigen website, dus mocht je nog meer informatie willen over De Bazaar of de Oosterse Markt, kijk dan zeker even hier. Het kookboek van Sabine is ook online te bestellen. Voor €19,95 heb je dit pareltje al in je boekenkast staan!

Een deel van de foto’s die in dit bericht staan, zijn gemaakt door Pitch Communicatie PR, die ons uitnodigde voor deze zintuigensafari.