Zomer groente- en fruitkalender

Zomer groente- en fruitkalenderWow, het is alweer gewoon zomer! De tijd vliegt echt voorbij. Vanaf nu kunnen we (hopelijk) gaan genieten van mooie zomeravonden met avondjes bbq-n en urenlang buiten zitten. Natuurlijk moet je ook in de zomer blijven opletten met wat je eet, maar gelukkig zijn er weer genoeg verschillende soorten groenten en fruit te vinden, waar je de lekkerste dingen mee kunt bereiden. Benieuwd wat je deze zomer in de schappen kunt vinden? Bekijk dan snel onze zomer groente- en fruitkalender!

Wanneer het buiten warmer gaat worden, merk ik dat ik steeds meer fruit ga eten. ’s Ochtends lekker met wat yoghurt, maar ook als tussendoortje doet vers fruit het altijd goed of trakteer jezelf op een lekker smoothie! Deze zomer kun je volop gaan genieten van abrikozen, (blauwe) bessen, frambozen of pruimen. Of wat dacht je van een schaaltje aardbeien. Ook de kersen zijn weer volop verkrijgbaar en ze zijn zo lekker dat ik al enkele doosjes op heb. Wanneer het buiten echt snikheet is, trakteer ik mezelf het liefst op een groot stuk (water-)meloen. Lekker, dorstlessend en daarbij ook nog eens erg gezond.

Ook zijn er weer volop zomer groentes beschikbaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van aubergines, courgettes, koolrabi, bonen of komkommers. Groentes als aubergine en courgette kun je ook prima bereiden op de BBQ. Maak bijvoorbeeld een groentespies of combineer ze met kip of varkensvlees. Natuurlijk kunnen ook de diverse soorten sla in de zomer niet ontbreken. Trakteer jezelf op een lekker salade of maak een zomerse stamppot met bijvoorbeeld sla en doperwtjes.

Fijne zomer!

Liefs,
Flootje