Zoetelief Den Bosch

Foto's 2013-03-27 05.04.29 PM

Laatst waren we samen met mama gezellig een dagje shoppen in Den Bosch. En aangezien shoppen hongerig maakt, gingen we op zoek naar een leuk plekje om te lunchen. Floortje was met carnaval bij Zoetelief geweest en we besloten daar heen te gaan. Zonder alle confetti en carnavalsslingers ziet Zoetelief er prachtig uit. Het interieur is strak en er is een wijnbar over de hele lengte van het restaurant. Ondanks dat Zoetelief twee verdiepingen telt, zit het binnen stampvol. We worden door de gastheer netjes aan de wijnbar geplaatst waar we, onder het genot van een glaasje wijn, alvast een kijkje nemen op de menukaart.

En dat is maar goed ook, de menukaart staat bomvol lekkere dingen en het duurt vast een tijdje voordat je een keuze hebt kunnen maken. Er staan verschillende sandwiches, salades en zoetigheden op het menu. Daarnaast kun je kiezen uit enkele klassiekers én specials. We besluiten alle drie iets anders te kiezen, zodat we van alles wat kunnen proberen.

Mama besluit voor een Caesersalade te gaan. De salade blijkt niet zomaar wat groen met een beetje kip te zijn, maar een moderne variant. Op een groot slablad liggen dikke stukken malse kip. De salade is afgemaakt met ei, croutons en Parmezaanse kaas. De romige saus wordt apart geserveerd en daarnaast ontvangt je er ook nog 3 kleine broodjes bij.

De moderne variant van de klassieke Caesar salade

Marjolijn kiest voor een special. De Pastrami wordt geserveerd op een briochebroodje met mosterd, pickles en een groene kruidencrème. Pastrami is gerookt en gepekeld rundvlees en smaakt erg lekker, zeker in combinatie met de kruidencrème het zachte broodje.

De special Pastrami

De special ‘Pastrami’

Floortje gaat ook voor een special; de clubsandwich met scharrelkip. Grote sneeën brood zijn besmeerd met een romige kruidencrème en belegd met stukken scharrelkip, sla, bacon, tomaat en gekookt ei. Heerlijk en lekker groot, precies zoals een clubsandwich moet zijn!

Foto's 2013-03-27 05.04.29 PM(2)

De clubsandwich met scharrelkip

Met z’n 3-en hebben we echt genoten van deze heerlijke lunch. Zoetelief is echt een aanrader! Mocht je rond 5 uur binnen stappen bij Zoetelief, kies dan eens iets van de kaart met verschillende fingerfoods uit. Op zoek naar een leuke en gezellige plek om te dineren? Ook dat kan bij Zoetelief! De kaart staat vol met lekkere gerechten en je kunt zelfs genieten van een vijfgangenmenu! Maar ook voor een kop koffie met iets lekker ben je bij Zoetelief aan het juiste adres.

Zoetelief vind je in de Korte Putstraat in Den Bosch, een straatje vol met leuke restaurantjes. Reserveren is wel aan te raden, zeker wanneer je op zaterdag wilt gaan. De restaurantje in Den Bosch komt bij ons in elk geval op het favorietenlijstje!