Zalmtartaar

Zalmtartaar

Ik ben gek op gerookte zalm, zeker in combinatie met avocado. Nu kwam ik deze zalmtartaar tegen op een andere blog, naar aanleiding van de foodblogswap. Ik heb hem meteen opgeslagen om nog een keer te maken en tijdens het voorbereiden van de kerstgerechten was het zover. Het was zo gemaakt en het smaakte heerlijk. Pittig vanwege de peper en romig door de avocado. Het is een perfect voorgerechtje tijdens een etentje omdat je het al vooraf kunt maken. Ideaal als voorgerecht voor het kerstdiner dus!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 100 g gerookte zalm
  • 1 rijpe avocado
  • 2 bosuitjes
  • ½ rode peper, zonder zaadjes
  • zout en peper
  • ½ limoen, sap en rasp

Bereiding:

  1. Snijd de zalm in kleine stukjes. Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en snijd in kleine stukjes, doe er een beetje limoensap over, tegen het bruin worden. Doe samen met de zalm, de avocado, de in ragfijne reepjes gesneden rode peper, de fijngesneden bosuitjes en wat limoenrasp in een bakje. Roer alles door elkaar en doe er op smaak wat zout en peper bij.
  2. Zet een garneerring op je bord en doe de helft van de zalmtartaar daarin en druk licht aan. Herhaal dit op het tweede bord. Dek af met plasticfolie en zet 10 minuten in de koelkast.
  3. Haal voor het serveren uit de koelkast, verwijder de ring en versier nog wat met lente ui en rode peper (niet teveel).

Mocht je geen serveerring hebben, dan kan je het ook in een klein glas of kopje doen. Doe dan eerst huishoudfolie in het glas, dan de zalmtartaar erin en het folie dichtvouwen. Zo even in de koelkast en voor het serveren zet je het glas ondersteboven op een bord. Zorg dat er geen folie onder zit. Dan kun je het glas eraf halen en de folie ook. De folie zorgt ervoor dat de zalmtartaar niet blijft zitten aan het glas.

Smakelijk!

Marjolijn en Floortje

Zalmtartaar 2