Begin 2014 gezond – wintergroente- en fruitkalender

Wintergroenten-kalender

2014 is alweer een paar dagen onderweg en het begin van zo’n nieuw jaar staat vaak in het teken van de goede voornemens. Bij de meeste mensen staat gezond eten, meer sporten en misschien zelfs wel een paar kilootjes afvallen bovenaan het lijstje. Aangezien de goede voornemens vaak binnen een maand alweer overboord gegooid zijn, begin ik er al niet eens aan. In plaats daarvan heb ik dit jaar een bucketlist gemaakt, een lijstje met wensen/ideeën die ik dit jaar graag zou willen verwezenlijken.

Maar na de decembermaand die vooral in het teken staat van de feestdagen (lees: uitgebreide dineetjes met familie & vrienden, oliebollen en natuurlijk ook de nodige glaasjes champagne), kan gezond eten natuurlijk geen kwaad. Daarom staat zusjes koken over in de maanden januari en februari geheel in het teken van gezond en budgetvriendelijk eten (want ook de portemonnee heeft een zware maand achter de rug)!

Denk hierbij aan recepten met veel groenten, die daardoor prima passen in je eventuele dieet, voedzame recepten voor het sporten en gezonde alternatieve voor het ontbijt / de lunch. En vergeet ook de gezonde tussendoortjes voor op het werk niet. En dit alles zonder heel veel geld uit te geven. Kortom; alles wat je nodig hebt om het nieuwe jaar goed te starten!

En om je meteen alvast op wat ideeën te brengen, hebben we hier alvast een lijstje met groenten en fruit die nu in de winter volop verkrijgbaar zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van boerenkool, groene kool of knolselderij. De meest vitaminerijke groente in de winter zijn spruitjes (niet bij iedereen favoriet) en deze smaken bijvoorbeeld heerlijk in een stamp of ovenschotel. Maar ook prei,  zuurkool en pastinaak zijn nu volop verkrijgbaar. Wat betreft het fruit kun je je deze maand tegoed doen aan appels, bananen, mango, kiwi’s, peren, sinaasappels, grapefruit en granaatappel.

Heb jij ook het voornemen om dit jaar gezond te starten? Laat hieronder een reactie achter! Ook als je vragen, tips of ideeën hebt, horen we graag van je.

Succes en we houden je op de hoogte!

Liefs,
Floortje

Loesje-goede-voornemens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *