Wentelteefjes

Afgelopen week plaatsen we al verschillende voor-, hoofd én nagerechten voor het kerstdiner online, maar het kerstontbijt is misschien wel net zo belangrijk. De hoogste tijd voor wat heerlijke inspiratie voor tijdens het kerstontbijt of de kerstbrunch. Lekkere broodjes, verschillende soorten beleg, een vers sapje en een heerlijk stukje kerststol, zijn al een goed begin (en zo doen wij het ook altijd haha), maar iets zoets is ook erg lekker. Natuurlijk heb je geen zin om ’s ochtends heel lang in de keuken te staan, dus wordt het iets snels/makkelijks; wentelteefjes! Misschien heb je nog een restje stokbrood van kerstavond liggen, dat kun je dan prima hiervoor gebruiken.

Zover ik het me kon herinneren was dit de eerste keer dat ik wentelteefjes at, maar dit is een hele fijne start om de ochtend mee te beginnen! Oud brood wordt hier voortaan niet meer weggegooid. Ik serveerde er lekkere frisse cranberry-peerconfituur bij, maar dit recept krijgen jullie later vandaag nog van mij. Voor nu eerst het recept voor de wentelteefjes!

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 ei
  • 200 ml melk
  • 1 zakje vanille suiker
  • 50 gr. roomboter
  • 12 sneetjes stokbrood van 1 dag oud
  • suiker, om te bestrooien

En zo ga je te werk:

  1. Klopt het ei lost met de melk en de vanillesuiker
  2. Zet 2 koekenpannen op het vuur en smelt de boter in de pannen. Week de sneetjes brood aan beide kanten in het eimengsel en leg ze in de hete pannen.
  3. Bak de wentelteefjes in 2-3 minuten aan elke kant bruin. Verdeel ze over 4 borden en strooi er wat suiker in.

Liefs,
Floortje