Vitello tonato – foodblogswap

Vitello tonato
De maand november is bijna voorbij, maar op de valreep plaatsen we nog een heerlijk gerechtje dat we mochten maken voor de foodblogswap! Deze maand mochten we iets koken van Kookmeisje, de foodblog van Anne Ruth. Het eerste wat ons opviel was dat de site er zo ontzettend mooi uitzag! Wat een supermooie foto’s! Het tweede wat ons opviel, was dat Kookmeisje in elke categorie wel recepten heeft. Het was nog even moeilijk om een keuze te maken, maar uiteindelijk besloten we voor de vitello tonato te gaan, een gerecht dat een hele tijd op het lijstje van Floortje staat.Vitello tonato is een echte Italiaanse klassieker en bestaat uit gebraden kalfsvlees en een tonijn-mayonaise.
Voor 4 personen heb je de volgende ingredi├źnten nodig:

  • 200 gr. gebraden kalfsfricandeau
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 3 el. mayonaise
  • Extra vierge olijfolie
  • Peper & zout
  • Rucola

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Haal de tonijn uit het blikje en laat deze in een vergiet goed uitlekken. Meng de tonijn met de mayonaise en maak er met de staafmixer een fijne saus van. Breng de tonijn-mayonaise op smaak met peper & zout
  2. Leg de rucola op een bord en besprenkel met wat olijfolie. Leg de plakjes kalfsfricandeau op het bord en lepel er de tonijn-mayonaise over. Garneer evt. met wat kappertje en klaar is je heerlijke voorgerecht.

De volgende dag had ik nog wat van die heerlijke tonijn-mayonaise over, dus ik haalde nog een pakje fricandeau bij de supermarkt en genoot van een broodje vitello tonato. Een aanrader wat mij betreft en ook ideaal voorgerecht voor de aankomende feestdagen!

Liefs,
Floortje

P.s. Caroline van Carry’s Kitchen probeerde ons basisrecept roerdeeg met appel uit en was gelukkig zeer enthousiast!

Broodje vitello tonato