Verlanglijstje voor Kerstmis

Kerstquote

Met een kookblog kan het natuurlijk niet anders dan dat er veel kookspullen op onze verlanglijstjes staan. Om jullie een beetje een idee te geven, delen wij ieder ons verlanglijstje voor Kerstmis met jullie.

Floortje

Sinds ik het Delfts Blond servies van Blond Amsterdam in de winkel zag liggen, was ik verkocht. In de loop der jaren heb ik tijdens Kerstmis en verjaardagen het servies bij elkaar verzameld, maar ik mis nog 1 ding: diepe borden. Dus die staan dit jaar op mijn kerstlijst. Wel ‘jammer’ dat ik dan compleet ben, want dat betekent dat ik op zoek moet naar iets anders voor op mijn verlanglijstje, haha!
Servies Blond
Gelukkig heeft Blond nu een nieuwe lijn uitgebracht: From Asia with love. De diepe grote kommen voor noedelsoepen zien er wel erg mooi uit, dus misschien dat ik die ook maar op mijn lijstje zet.

From Asia with love

Kom van From Asia with love

Natuurlijk kan ook een kookboek niet ontbreken. De programma’s van Jamie Oliver kijk ik regelmatig op tv, maar ik heb nog geen kookboek in bezit. Een tijdje terug leende ik al 15 minutes uit de bibliotheek, maar ik ga toch voor zijn nieuwe boek: Bespaar met Jamie. Fijn voor januari, wanneer iedereen toch op de centjes moet letten.

Kookboek Bespaar met Jamie

Kookboek Bespaar met Jamie

Marjolijn

Ik ben op spulletjes van Riviera Maison, ik zou het liefst heel veel willen hebben. Helaas hangt er ook een prijskaartje aan. Voor deze kerst heb ik twee dingen op mijn lijstje staan die er niet alleen heel mooi uitzien, maar ook heel handig zijn!

Measuring Spoon set

De Measuring Spoon set van Riviera Maison

Measuring cup set

Measuring cup set van Riviera Maison

Natuurlijk staan er ook kookboeken op. Ik heb er eigenlijk nog veel meer op mijn lijstje staan, maar ik heb deze twee uitgekozen. Ik houd het hele jaar door een lijstje bij en zo komen er natuurlijk weer genoeg op mijn verlanglijst. De eerste wil ik graag hebben omdat ik al een aantal keer Vietnamees heb gegeten in restaurants en ik dat thuis ook wil gaan doen. Het kookboek van Matt Preston vind ik zo leuk omdat hij ook veel cheatrecepten geeft. Ik heb het in de boekhandel doorgebladerd en dat doe ik altijd. Dit omdat ik wil kijken of er echt recepten in staan die ik lekker vindt, lust, kan maken en waar ik niet te veel aparte ingrediënten voor nodig heb. Dit kookboek viel me op omdat Matt Preston zelf ook leuke stukjes heeft geschreven over de recepten. Ik moest al lachen toen ik een aantal stukjes las, dus ik zou het graag helemaal willen lezen!

Kookboek Hanoi Saigon

Kookboek: Hanoi Saigon Recepten uit Vietnam

Kookboek Matt Preston

Kookboek: Matt Preston’s 100 beste recepten

Verder vraag ik nog pannenbeschermers. Deze kan je tussen de braadpannen leggen in de kast, zodat ze niet te veel beschadigen. Ook vraag ik een leuk schort, dat miste ik gek genoeg nog! Verder staan op mijn lijstje een schuimspaan, stoommandje en opbergbakjes.

Dit waren onze kerstlijstjes van de kookspullen. Gelukkig hebben we nog veel meer op onze lijstjes staan, dus de Kerstman heeft genoeg om uit te kiezen!

Liefs,

Marjolijn en Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *