We zijn 1 jaar!

Soesjes 1

Hiep hiep hoera! Zusjes koken over bestaat vandaag 1 jaar! Precies een jaar geleden zaten we bij Marjolijn thuis aan de keukentafel en drukten we op de knop publiceren om het allereerste recept online te zetten. We volgden zelf steeds meer foodblogs en aangezien we allebei gek zijn op koken en bakken hadden we het steeds vaker over het starten van onze eigen foodblog. Tijdens een etentje in Utrecht, waar anders, hakten we de knoop door en enkele dagen later was zusjes koken over geboren! Tegenwoordig zijn we echte foodbloggers met heuse persuitjes en er ligt zelfs af en toe wat leuke foodpost in de brievenbus.

Ons eerste artikel wat online kwam, was het recept van de Massamancurry met rijst en daar zijn in het afgelopen jaar heel wat artikelen bijgekomen. In het begin was het even zoeken naar het artikelen per week, maar daar zijn we nu goed op ingespeeld. We plaatsten in totaal 193 artikelen online, waarvan maar liefst 162 recepten! De bezoekersaantallen blijven maar stijgen en onze site heeft al meer dan 21.000 unieke bezoekers getrokken (jeej!)! 23 december was de dag waarop de bezoekers skyhigh waren (we plaatsten toen het recept voor de Merry-cherry-brownies online…misschien dat dat er iets mee te maken heeft, haha). Ook het aantal volgers op Facebook, Twitter en Pinterest blijft maar stijgen, zodat jullie ons nog beter kunnen volgen.

Natuurlijk kan zo’n verjaardag niet voorbij gaan zonder een kleine terugblik en aangezien wij gek zijn op lijstjes en rijtjes hebben we voor jullie een overzichtje gemaakt van de populairste berichten van het afgelopen jaar! De volgende 5 recepten zijn door jullie het meest bekeken:

5. Rabarbertaart
Op 5 de rabarbertaart naar het recept van Nigella Lawson. En deze taart hoort wat ons betreft echt thuis in dit rijtje. Nog nooit gekookt met rabarber, maar daar kwam snel verandering in nadat we deze taart hadden gemaakt. Deze taart smaakt echt heerlijk en wat ons betreft een echte topper!

4.Pastasalade met tonijn
Met die hitte in de zomer van 2013 hadden jullie geen zin om uren in de keuken te staan en om een warme maaltijd te eten (buiten de BBQ misschien). Gelukkig plaatsten wij deze pastasalade met tonijn online en jullie bezochten massaal dit recept, waardoor hij terug te vinden is in deze lijst.

3.Witte chocoladetaart
In de middenmoot staat de witte chocoladetaart die wij maakten in het kader van Heel Holland Bakt. Met zomerse temperaturen stonden wij in de keuken om deze taart te bakken, maar hij was het meer dan waard.

2.Kokoskoekjes
Als runner up het recept voor de heerlijke kokoskoekjes die Marjolijn speciaal maakte voor haar mr. die gek is op kokos.

1. Hele vis uit de oven
En het recept dat het meest door jullie is bezocht is de hele vis uit oven. Jullie zijn waarschijnlijke echte visliefhebbers of willen misschien graag weten hoe je zo’n hele vis van de graat moet krijgen.

Lieve lezers, (vrijwillige) proefkonijnen en de ICT-ondersteuning; bedankt voor dit mooie eerste jaar! Op naar een nieuw jaar bomvol lekkere recepten!

Liefs,
Marjolijn & Floortje

Bazaar 12