Varkenshaas met blauwe kaas

Varkenshaas met blauwe kaas 9-5 2

Het weekend staat weer voor de deur, tijd om deze in te luiden met een lekker gerecht. Deze varkenshaas met blauwe kaas viel mij meteen op door de lekkere blauwe gesmolten kaas. Ik had verder nog nooit van Delfts blauwe kaas gehoord, maar hij stond in het boekje van de Jumbo, evenals dit gerecht. Ik had er meteen zin in, met lekkere gebakken aardappeltjes en een salade. De kaas was nog moeilijk in plakken te snijden vandaar dat de kaas niet helemaal over het vlees is gesmolten. Desondanks was het een heerlijke kaas!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 500 gram varkenshaas, op kamertemperatuur
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 75 gram Delfst blauw (harde Hollandse blauwe kaas), in plakjes
  • 2 eetlepels boter
  • 600 gram minikrieltjes

Bereiding:

  1. Verwarm de grill in de oven. Snijd de varkenshaasjes in plakken van 3 cm. Bestrooi aan beide kanten met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan, bak het vlees aan beide kanten 3 minuten op hoog vuur bruin. Leg de medaillons in de ovenschaal en verdeel de kaas erover.
  2. Verhit de boter in een koekenpan, bak de krielaardappelen in 10 minuten gaar. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Zet de varkenshaasjes ongeveer 3 minuten onder de grill totdat de kaas gesmolten is. Verdeel de aadappeltjes over vier borden en leg de varkenshaasjes ernaast.

Lekker met een salade van kropsla met dezelfde blauwe kaas, tomaat, komkomer, hamblokjes, rucola, bieslook, rozemarijn  en 1 eetlepel goede olijfolie!

Smakelijk,

Marjolijn

Varkenshaas met blauwe kaas 9-5