Van Buuren Utrecht

Na een gezellig dagje shoppen in Utrecht gaan we als afsluiter lekker ergens een hapje eten. Ons oog valt op Van Buuren in de Drieharingstraat, een zijstraat van de Oude Gracht. We zijn meteen enthousiast over het concept ‘samsam’, waarbij je halve porties kan bestellen. De vriendelijke bediening legt het principe uit en daarna gaan we aan slag om een keuze te maken van de uitgebreide kaart. Opvallend: hoewel het dinsdagavond is, zijn alle tafeltjes bezet.
Het samsam-concept passen we meteen toe bij de voorgerechten. We kiezen ieder twee verschillende halve voorgerechten zodat we veel kunnen proeven.

Het eerste voorgerechtje was eendenbout met koude bietjes en een appelstroopdressing. Wij zijn beiden niet zo’n fan van bietjes en ook deze keer vonden we ze niet zo lekker. Ook de eendenbout was niet wat we hadden verwacht, aangezien het meer een paté was.

Het tweede voorgerechtje was de pastrami met zuurkool en appeltjes. Dit vonden we beide een goede combinatie.

Het derde voorgerechtje was een geitenkaasmousse met toast en ook hier de appelstroopdressing. De geitenkaasmousse was erg lekker en romig, de toast daarentegen was erg hard en moeilijk te snijden. Als samsam-gerechtje is dit niet zo handig.

Het laatste voorgerechtje was een hartig taartje met Gorgonzola met stoofperencompote. Ook deze was weer erg lekker, zonder dat de Gorgonzola te overheersend was.

Ook bij de hoofdgerechten maakten we gebruik van het samsam-concept, maar deze keer kozen we beide voor dezelfde gerechten.
Het ene gerecht was rundersteak met gegratineerde tomaat en aardappeltjes gebakken in de schil. Het andere gerecht was saltimbocca, dunne opgerolde stukjes kalfsvlees met binnenin kaas en tomaat. Deze werd geserveerd met tagliatelle en heel veel olijfolie. Beide gerechten waren erg lekker, alleen er zat iets te veel olijfolie bij de saltimbocca.

Natuurlijk moesten we ook de toetjes proberen en we kozen beiden voor de chocolademousse met amandelschaafsel. De chocolademousse was zelf gemaakt en dat kon je proeven.

Al met al een goede afsluiter van een gezellig dagje winkelen en zeker een aanrader, mede door het samsam-concept!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *