Tortillapakketjes met kip

Flautas

Door de vakantie was het al weer even geleden dat we Mexicaans hadden gegeten, dus toen ik de Mr. vroeg of hij nog wensen had noemde hij meteen tortillapakketjes. Tortillapakketjes met kip zijn opgerolde tortilla’s met een vulling die daarna gefrituurd worden. Deze pakketjes zijn een lievelingsgerecht van ons en omdat het al weer even geleden was, besloten we deze afgelopen zaterdag weer eens te maken. Ik vind vooral de combinatie van krokant met een zachte vulling van kip en tomaat zo lekker. Ik heb er een pakketje van gemaakt, zodat ze de vulling er niet uit loopt tijdens het frituren.

Ingrediënten voor 4 personen:

Bereidingswijze:

  1. Kook de kipfilets in de bouillon en laat ze ongeveer in 15 minuten gaar worden. Daarna neem je kipfilets uit de bouillon en trek deze met twee vorken in draadjes.
  2. In een wok 1 eetlepel olie verhitten en hierin de ui en knoflook fruiten. Daarna voeg je de tomatenblokjes en rode peper toe. Dit bak je op hoog vuur voor zo’n 5 minuten tot het een dikkere saus wordt. Haal de wok van het vuur en schep de kip er doorheen.
  3. Leg de tortilla’s op het aanrecht en schep op iedere tortilla een flinke opscheplepel van het mengsel. Ik heb ze allemaal naast elkaar gelegd en toen het mengsel hierover verdeeld. Vouw hierna de zijkanten over de vulling en rol ze daarna op.
  4. In een grote koekenpan of weer in de wok (ik maak hem even schoon, scheelt weer afwas) een laagje olie verhitten en hierin de tortilla’s bakken in zo’n 4-5 minuten. Het ligt eraan hoe groot je pan is hoeveel je tegelijk kunt bakken. Let goed op want de olie kan spatten en het wordt snel bruin. Keer halverwege.
  5. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en snijd ze schuin doormidden.

Ik heb deze flautas deze keer zonder guacamole geserveerd, maar dat kan heel lekker erbij zijn! Na twee flautas zit je ook goed vol, maar anders kan je er ook nog rijst bij serveren.

Flautas 2