Heirloom tomatensalade met geitenkaas

Marjolijn had laatst een bakje vol met gekleurde tomaatjes meegenomen. In verschillende kookboeken was ik al gerechten tegenkomen, waarin deze tomaatjes werden gebruikt, maar ik had ze nog nooit eerder in de supermarkt gezien. Na een kleine speurtocht op internet kwam ik erachter dat ze Heirloom tomaatjes heten. Het zijn tomaatjes die niet zijn gekruist met andere soorten en de reden dat je ze niet zo vaak tegenkomt in de winkel is dat ze soms wat aparte vormen hebben. De meeste mensen vinden ze daarom niet aantrekkelijk, ik vind het juist wel wat hebben! Elke tomaat smaakt anders en daarom besloot ik er een eenvoudige salade met geitenkaas van te maken. Ik at ze bij de lunch met een lekker snee brood, maar bij de BBQ zou deze salade ook niet misstaan! Eventueel kun je nog wat komkommer of paprika toevoegen, maar veel meer dan wat zout & peper en wat olijfolie hebben deze tomaatjes niet nodig! Benieuwd naar dit super simpele en tevens healthy receptje? Komt ie!

Wat heb je nodig:

  • 500 gr. heirloom tomaatjes
  • 100 gr. zachte geitenkaas
  • 4 el. olijfolie, extra vierge
  • 2 el. citroensap
  • Zout & Peper

De tomatensalade maak je als volgt:

  1. Was de tomaatjes en snijdt ze doormidden (grote tomaten kun je eventueel ook door 4-en snijden). Mix de citroensap met de olijfolie en breng op smaak met zout & peper.
  2. Doe de tomaatjes in een schaal, giet de dressing over de tomaatjes heen en schud alles goed om. Verkruimel de geitenkaas over de tomaatjes en strooi er nog wat versgemalen zout & peper over.

Veel BBQ plezier!

Liefs,
Floortje