Het heeft even geduurd voordat jullie weer iets van ons hebben gehoord. Maar heel langzaam begint het allemaal weer goed te komen. Floortje heeft sinds afgelopen zaterdag eindelijk haar eigen fornuis en nu moet hij alleen nog aangesloten worden door mijn Mr. voordat zij weer los kan gaan! Bij mij komt nu eindelijk alles in een rustiger vaarwater en dus kan ik ook weer eens aan de slag. Om weer eens wat inspiratie te krijgen en lekker te genieten van eten gaan Floortje en ik aanstaande donderdag een dagje naar Rotterdam met natuurlijk een bezoek aan de Markthal! Hopen dat we geen natte voeten krijgen… Maar voor nu een makkelijk recept voor de maandagavond. Bij ons is het nog steeds sportavond, alleen gaat de Mr. nu alleen en ga ik morgen. Een makkelijk receptje is dus een aanrader. Daar is deze tagliatelle met avocado en garnalen een goed voorbeeld van. Jullie weten nu wel dat wij gek zijn op avocado (ik heb er net weer een op tijdens mijn lunch…) en de combinatie met de garnalen is heel erg geslaagd!
Ingrediënten (2 personen):
- 150 gram tagliatelle
- 1 avocado, geschild
- 1/2 rode peper (ik gebruikte dit keer uit een tubetje een halve theelepel)
- 10 gepelde garnalen (ik gebruikte die geschoonde uit de diepvries)
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel limoensap
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 3 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Bereidingswijze:
- Kook de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking in een ruime pan met water en een beetje zout.
- Maal de avocado, het limoensap, de rode peper, de knoflook en de Parmezaanse kaas fijn in een keukenmachine. Als het een dikke pasta is, voeg je voorzichtig 2 eetlepels olijfolie toe tot je een dikke saus hebt. Het kan zijn dat je iets meer of minder olijfolie nodig hebt, maar ik kan niet tegen te veel olijfolie dus ik ben altijd heel voorzichtig. Breng op smaak met peper en zout.
- Verhit een koekenpan of wok en doe daar 1 eetlepel olijfolie in. Bak hierin de garnalen tot ze gaar zijn. Schenk er daarna de avocadosaus bij, roer het even door en draai het vuur uit.
- Schep de tagliatelle door de avocadosaus en verdeel het over twee borden.
Smakelijk eten!
Marjolijn