Tabouleh met tomaatjes en kaasblokjes

Tabbouleh met tomaatjes en kaas 2

Laatst kregen we bezoek en het was ideaal weer om te gaan barbecueën. Ik wilde iets nieuws uitproberen en vandaar dat ik zocht op een koude salade met rijst of bulgur. Het werd uiteindelijk deze tabouleh met tomaatjes en kaasblokjes, een salade uit de Libanese keuken. Het originele recept was met couscous, maar toen ik aan de slag wilde gaan kwam ik erachter dat ik veel te weinig couscous had! Ik had net boodschappen gedaan en had geen zin om weer terug te gaan, dus ik gebruikte bulgur. Ik had nog niet eerder zelf bulgur gemaakt, maar we vonden het heerlijk. Ook bij het bezoek viel deze salade erg in de smaak! Hij is heel erg fris door de munt en peterselie en daardoor ideaal voor een warme avond.

Ingrediënten voor 6 personen:

  • 1 potje witte kaasblokjes in kruidenolie (300 g)
  • 2 bakjes cherrytomaatjes
  • 8 el olijfolie (extra vierge)
  • 275 g bulgur (1 pak van Lassie)
  • 1 citroen
  • 1 bakje verse munt
  • 1 rode ui
  • 2 bakjes verse peterselie

Bereiding:

  1. Bulgur bereiden volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Citroenen uitpersen. Bulgur afgieten in vergiet en overtollig vocht uit bulgur drukken. Bulgur in een kom doen en citroensap en olijfolie erdoor scheppen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Minstens een halfuur laten staan.
  3. Cherrytomaatjes wassen.
  4. Peterselie en munt van harde steeltjes ontdoen. In keukenmachine fijnhakken.
  5. Ui pellen en heel fijn snipperen of ook even in de keukenmachine fijnhakken.
  6. Peterselie, munt, ui, kaasblokjes en tomaatjes door bulgur scheppen. Naar smaak meer citroensap, olijfolie, zout en peper toevoegen en alles goed door elkaar scheppen. Tabouleh op een mooi bord of schaal scheppen.

Ik had nog een restje over, maar dat was geen probleem want dat heb ik de volgende dag als lunch op. Dat is ook zeker een aanrader als je geen zin hebt in een boterham.

Eet smakelijk!

Marjolijn

Tabbouleh met tomaatjes en kaas