Halloween – Spookkoekjes

Spookkoekjes 2

Op 31 oktober is het Halloween. Kinderen en volwassenen verkleden zich en gaan langs de huizen die versierd zijn met pompoenen en lichtjes. Ze roepen trick or treat, waarbij ze de keuze geven tussen een plagerijtje uithalen of iets lekkers krijgen. In Nederland wordt er steeds meer aandacht besteed en vooral in de vorm van feesten en versieringen. Ook het eten speelt daarbij een steeds belangrijkere rol. Deze week gaan wij een aantal leuke recepten geven om Halloween te vieren.

Het eerste recept zijn deze spookkoekjes. Het is een heel simpel recept en je hebt er niet veel voor nodig, maar ze hebben een heel grappig resultaat! Ook leuk om eventueel met kinderen samen te maken. Ik gebruikte hiervoor botertongen, maar je kan ook andere koekjes gebruiken. Het was voor mij een goede keuze, omdat ze al de juiste vorm hebben.

Ingrediënten:

  • 1 pakje botertongen
  • 1 bakje chocodip wit (Dr. Oetker)
  • chocoladerozijnen

Bereiding:

  1. Verwarm de chocodip in de magnetron zodat hij goed gesmolten is. Eventueel moet je hem een keer omroeren, zodat je geen klontjes hebt.
  2. Snijd de chocoladerozijnen een keer door de helft.
  3. Dip heel voorzichtig de koekjes in de chocola en leg ze op een met bakpapier bekleed rooster. Laat ze even drogen en herhaal dit proces nog een keer zodat de koekjes echt goed bedekt zijn met de chocolade. Leg er de tweede keer twee halve chocoladerozijnen op en laat nu weer drogen.

Happy Halloween!

Marjolijn

Spookkoekjes