Spaghetti met rucolapesto

Het is lang geleden dat ik een heel snel receptje voor spaghetti met jullie deelde. Vandaag heb ik deze spaghetti met rucolapesto. Ik had weer eens een restje rucola over en hoewel ik dat ook vaak op de boterham doe, dacht ik dat het wel lekker zou zijn om er een soort van pesto van te maken. In plaats van basilicum maak ik dus gebruik van rucola, maar voor de rest blijft hij eigenlijk wel hetzelfde. Ik heb er niet bijgezet hoeveel olijfolie ik gebruik, maar dat komt omdat ik altijd goed kijk naar de consistentie. Als er namelijk te veel olijfolie in zit, krijg ik last van mijn buik. Daarom moet je zelf even kijken hoeveel olijfolie je erin doet, maar het moet natuurlijk ook niet te droog zijn! Verder heb je hier heel weinig voor nodig en misschien heb je het meeste al standaard in huis? Kijk mee naar mijn rucolapesto.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram spaghetti
  • 1 handje walnoten
  • 1 knoflookteentje
  • 1 handje rucola
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • olijolie

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Doe het knoflookteentje met de walnoten, rucola, Parmezaanse kaas in een keukenmachine. Giet er vervolgens de olijfolie bij. Ik doe dit altijd beetje bij beetje en dan laat ik weer even de keukenmachine draaien. Het moet namelijk niet te vloeibaar worden.
  3. Giet de spaghetti af en roer de rucolapesto erdoorheen. Verdeel over twee borden en garneer met wat peper, rucola en Parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Marjolijn