Spaanse couscous met chorizo

Spaanse couscous met chorizo

Terwijl ik door de Allerhande van de maand juli aan het bladeren was, viel mijn oog op deze Spaanse couscous met chorizo. Aangezien de temperaturen deze week weer lekker zomers zijn, leek mij het ideale recept om eens uit proberen. Bijkomend voordeel; geen gezwoeg in een warme keuken, want deze couscoussalade staat binnen een halfuurtje op tafel! De salade zelf smaakt lekker fris, maar de chorizo geeft het gerecht een lekkere pittige smaak. Eet hem zo of serveer hem als bijgerecht bij de bbq. Restje over? Eet hem dan de volgende dag bij de lunch! Ik maakte deze couscoussalade ’s middags al en at hem dus koud. Maar je kunt hem na het bereiden natuurlijk meteen serveren en hem warm eten.

Voor 4 personen ziet je boodschappenlijstje er als volgt uit:

  • 300 gr. couscous
  • 250 gr. chorizo, in kleine blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 450 gr. tuinerwten (diepvries)
  • 1/2 potje zwarte olijven

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Blancheer de tuinerwten voor zo’n 4-6 minuten in kokend water.
  2. Doe ondertussen de couscous in ruime kom en schenk er 350 ml. kokend water bij. Roer door, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. staan.
  3. Verhit een koekenpan (zonder olie of boter) en bak hierin de chorizo rondom krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verwarm de pan met het achtergebleven vet opnieuw en voeg de paprika en tuinerwten toe. Bak 3 minuten en schep regelmatig om.
  4. Roer met een vork de couscous los. Schep om met het groentemengsel, voeg de chorizo en olijven toe en breng op smaak met peper & zout.

Geniet van je salade!

Liefs,
Floortje

Spaanse couscous met chorizo