Salsa van verse tomaten

Salsa van verse tomaten

Ik ken een aantal variaties van salsa. Maar als ik snel een salsa nodig heb, maak ik altijd deze salsa van verse tomaten. Hij is heel makkelijk te onthouden en smaakt altijd goed! Lekker bij tortilla’s, burrito’s of taco’s, maar ook heerlijk als voorafje met tortillachips.

Ingrediënten voor 3-4 personen:

  • 4 rijpe tomaten
  • handvol korianderblad, zonder steeltjes en grofgehakt
  • 1/2 rode ui, fijngesnipperd
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 limoen, geperst
  • 1/2 theelepel rietsuiker of bruine basterdsuiker
  • halve eetlepel olijfolie
  • zeezout en peper

Bereiding:

  1. Snijd de tomaten in vieren en verwijder het binnenste, anders wordt de salsa waterig. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  2. Roer het korianderblad, ui, rode peper, olijfolie, de helft van het limoensap, suiker, het zout en de peper door de tomaten. Proef en voeg naar smaak meer zout, peper of limoensap toe. Laat de salsa voor het serveren nog minstens 20 minuten staan om de smaken op elkaar in te laten werken.

Smakelijk!

Marjolijn

One thought on “Salsa van verse tomaten

  1. Pingback: 6x Mexicaanse WK gerechten | Zusjes koken over

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *