Rundvleesburrito’s

Wij zijn gek op Mexicaans eten, we eten het dan ook zeer regelmatig. Ik probeer iedere keer af te wisselen, maar er zitten ook zo onze favorieten tussen. Zo ook deze rundvleesburrito’s. Geen standaardwraps met gehakt en maïs, maar iets uitgebreider. Het lijkt heel uitgebreid, maar als het vlees moet marineren kun je al veel klaarmaken.

Ingrediënten voor 4 personen:

Vlees:

  • 600 gram riblap
  • 3-4 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • sap van 1/2 sinaasappel
  • 1 rode peper
  • zeezout en zwarte peper

De rest:

  • 8 wraps (ik zou rekenen op 1 of 2 per persoon)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram gekookte rijst
  • koriander
  • geraspte kaas
  • guacamole
  • salsa van verse tomaten

De bereiding:

  1. Als de riblap in dikke plakken is gesneden, snijd deze dan horizontaal door met een scherp mes. Marineer het vlees 30 minuten in olijfolie, knoflook, sinaasappel, rode peper, peper en zout.
  2. In de tussentijd kun je rijst koken, guacamole en salsa maken.
  3. Verwarm elke tortilla 10 seconden aan elke kant in een hete, droge koekenpan, zodat de tortilla zacht en plooibaar wordt.
  4. Dep het vlees droog met keukenpapier en leg het in een grillpan. Schroei het vlees aan elke kan 1 minuut (maximaal 90) seconden. Laat het vlees 1 minuut op een warm bord rusten. Snijd het daarna tegen de vezel in (je kunt zien dat de vezels allemaal in dezelfde richting lopen, snijd deze lijnen onder een rechte hoek door).
  5. Vul de tortilla’s met achtereenvolgens de rijst, het vlees, de salsa en de guacamole. Strooi er wat koriander en geraspte kaas over. Sla de zijkanten over de vulling en vouw het dan op. Eventueel kun je hem nog een keer bakken in een pan om zo een knapperige burrito te krijgen.
Alle benodigheden om de burrito te beleggen
Zijkanten over de vulling vouwen
Opvouwen

Smakelijk eten!

Marjolijn