Romige witlof met spaghetti

Na de dure decembermaand gaat iedereen weer een beetje letten op de kleintjes. En hoe kun je nu beter besparen dan op het avondeten? Maar daarvoor hoef je nog niet op een droge boterham te leven. Deze romige witlof met spaghetti is erg goedkoop om te bereiden en ook nog eens lekker snel. Ik houd absoluut niet van gekookte witlof dus daar hoef je bij niet mee aan te komen. Ik houd wel heel erg van rauwe witlof, zeker in een salade, maar toch wilde ik dit eens uitproberen. Doordat je de witlof namelijk niet al te lang bakt, behoud je knapperige van de witlof. Ik moet zeggen dat ik dit erg geslaagd vond en ik ga zeker nog eens experimenteren met witlof roerbakken. Maar voor nu eerst deze witlof met spaghetti.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gram spaghetti
  • 800 gram witlof
  • 250 gram hamblokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 125 ml slagroom
  • 75 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd ze over de helft. Verwijder de harde kern en snijd de witlof vervolgens in reepjes.
  2. Verhit de olie in een koekenpan en bak de hamblokjes ongeveer 2 minuten. Voeg de witlof toe en bak nog eens 2 minuten. Schep regelmatig om.
  3. Schenk de slagroom erbij en laat op laag vuur zo’n 4 minuten zachtjes koken. Giet ondertussen de spaghetti af en voeg deze toe aan de witlof. Schep het geheel nog eens om en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 borden en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Marjolijn