Rode curry met kip en groenten

Tijdens mijn tijd in Azië heb ik regelmatig gesmuld van een heerlijk pittige curry. Ik at voornamelijk gele curry’s  maar zo af en toe ook een lekker groene of rode. Vandaag een recept van zo’n rode curry met kip en groenten.
Zo lekker als in Azië heb ik ze hier thuis nog niet gegeten, maar deze komt een heel eind in de buurt! Wanneer je geen zin hebt in kip, kun je dit ook prima vervangen door rundvlees, vis of zelfs alleen maar groenten. Hier in huis heeft kip echter de voorkeur.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 gram rijst
  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 blik kokosmelk (125 ml)
  • 1 bakjes rode curry (Conimix)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 knoflook teentje, fijngesneden
  • 3 cm gember, fijngeraspt
  • 2 paprika’s, in blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • 200 gram peultjes
  • 4 tomaten, in blokjes
  • Restje gekookte aardappelen, in blokjes

De bereiding gaat als volgt:

  1. Breng een pan met water aan de kook, voeg de rijst toe en kook deze volgens de verpakking gaar. Giet de rijst af en laat nog even staan met het deksel op de pan.
  2. Doe ondertussen wat olie in een wok en fruit de ui, knoflook en gember zachtjes even aan.
  3. Voeg de kip toe en roerbak deze totdat de blokjes gaar zijn. Breng op smaak met wat zout en peper.
  4. Voeg de curry-pasta toe en de kokosmelk en roer het even goed door elkaar. Breng de curry aan de kook en laat even kort sudderen
  5. Voeg vervolgens de paprika, prei, tomaat, peultjes en aardappelen toe en roer het goed door elkaar.
  6. Laat nog even kort doorsudderen en je curry is klaar om te serveren!

Geniet van je snelle maaltijd in Aziatische stijl!

Liefs,
Floortje