Rode curry met kip en groenten

Tijdens mijn tijd in Azië heb ik regelmatig gesmuld van een heerlijk pittige curry. Ik at voornamelijk gele curry’s  maar zo af en toe ook een lekker groene of rode. Vandaag een recept van zo’n rode curry met kip en groenten.
Zo lekker als in Azië heb ik ze hier thuis nog niet gegeten, maar deze komt een heel eind in de buurt! Wanneer je geen zin hebt in kip, kun je dit ook prima vervangen door rundvlees, vis of zelfs alleen maar groenten. Hier in huis heeft kip echter de voorkeur.

Dit heb je nodig voor 4 personen:

  • 300 gram rijst
  • 500 gram kipfilet, in blokjes
  • 1 blik kokosmelk (125 ml)
  • 1 bakjes rode curry (Conimix)
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 knoflook teentje, fijngesneden
  • 3 cm gember, fijngeraspt
  • 2 paprika’s, in blokjes
  • 1 prei, in ringen
  • 200 gram peultjes
  • 4 tomaten, in blokjes
  • Restje gekookte aardappelen, in blokjes

De bereiding gaat als volgt:

  1. Breng een pan met water aan de kook, voeg de rijst toe en kook deze volgens de verpakking gaar. Giet de rijst af en laat nog even staan met het deksel op de pan.
  2. Doe ondertussen wat olie in een wok en fruit de ui, knoflook en gember zachtjes even aan.
  3. Voeg de kip toe en roerbak deze totdat de blokjes gaar zijn. Breng op smaak met wat zout en peper.
  4. Voeg de curry-pasta toe en de kokosmelk en roer het even goed door elkaar. Breng de curry aan de kook en laat even kort sudderen
  5. Voeg vervolgens de paprika, prei, tomaat, peultjes en aardappelen toe en roer het goed door elkaar.
  6. Laat nog even kort doorsudderen en je curry is klaar om te serveren!

Geniet van je snelle maaltijd in Aziatische stijl!

Liefs,
Floortje

4 thoughts on “Rode curry met kip en groenten

  1. Vandaag gemaakt. Was lekker maar het recept klopt niet. Bij de ingrediënten staat maar 1 bakje rode curry, terwijl ik er later 2 nodig had. Iets minder pittig dus.

    • Hi Tamar, het moet idd maar 1 bakje zijn, anders wordt het vrij pittig. Ik maak vaak iets extra, dus dan gebruik ik 2 bakjes curry-pasta en iets meer kokosmelk.

  2. Als je je curry net zo lekker wilt hebben als in Azie moet je beginnen die Conimex pakjes de deur uit te gooien. Koop een mooie grote vijzel en maak je currypasta voortaan zelf, heel makkelijk te doen en veel lekkerder en gezonder 🙂 succes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *