Risotto met erwten en gerookte kip

Wij zijn hier in huis gek op risotto! Bij risotto denk je misschien aan een heel ingewikkelde bereidingswijze, maar dat valt best mee. Het is geen gerecht waar je ondertussen nog andere dingen kunt gaan doen, want je moet er bij blijven staan en echt snel gaat het ook niet, maar het is zeker een aanrader!

Boodschappenlijstje voor 4 personen:

  • 2 kippenbouillonblokjes
  • olijfolie
  • boter
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 knoflook teentje, fingesneden
  • 300 gram risottorijst
  • 125 ml droge witte wijn
  • 300 gram tuinerwten (uit de vriezer)
  • 1 gerookte kipfilet, in blokjes
  • Parmezaanse kaas, geraspt

Zo maak je deze heerlijke risotto:

  1.  Kook een l liter water en los hierin de 2 bouillonblokjes in op (kan gewoon met de waterkoker). Verhit wat olie en een klein beetje boter in een pan met dikke bodem en fruit hier de ui en knoflook zachtjes aan. Gebruik het een wat grotere pan, dat is makkelijker met roeren.
  2. Voeg de rijst toe en bak deze ongeveer 3 minuten mee, totdat de korrels gaan glanzen.
  3. Voeg vervolgens de wijn toe en roer met een houten lepel totdat de wijn is opgenomen.
  4. Nu komt de belangrijkste stap: voeg steeds een scheut bouillon toe en roer totdat deze is opgenomen door de rijst. Herhaal deze stap steeds opnieuw totdat de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer een half uurtje. Officieel mag je niet roeren in de risotto, maar bij mij gaat het anders helemaal aan de bodem vastzitten en dat willen we niet.
  5. Brengt ondertussen en pan met water en de doperwten aan de kook, en kook de erwten 5 minuten door. Giet de erwten af en voeg de kip toe.
  6. Schep dit door de gare risotto, neem de pan van het vuur en voeg een heel klein beetje boter en de helft van de kaas toe. Laat 2 minuutjes staan met de deksel op de pan.
  7. Laat heel even staan, verdeel de risotto over de 4 borden en bestrooi met de rest van de kaas.

Het vergt even wat werk en aandacht, maar het is zeker de moeite waard!
Smakelijk alvast!

Floortje