Review: whoopieset van Lékué

Whoopie_choc

Een tijdje terug werden wij benaderd door Kookpunt of we interesse hadden om een product te reviewen. Dat hoeven ze ons geen twee keer te vragen, want Kookpunt is een van onze favoriete kookwinkels van Nederland! Regelmatig nemen we een kijkje op de site van Kookpunt en de verlanglijstjes worden alsmaar langer en langer. (Gelukkkig is het bijna Kerstmis!)

Uiteindelijk kozen we voor deze leuke handige whoopieset van Lékué!

In deze set zit alles wat je nodig hebt voor het maken van deze heerlijke koekjes: een vorm voor het spuiten van het beslag, een bakplaat en een boekje met daarin 3 lekkere recepten. Nu horen we je denken, wat zijn whoopies eigenlijk? Een whoopie is een klein gebakje dat bestaat uit twee cake-achtige koekjes met daartussen een romige vulling. De traditionele whoopie wordt gemaakt van twee chocoladekoekjes, maar natuurlijk kun je allerlei verschillende smaakjes aan zowel het beslag als de vulling toevoegen.

Om deze whoopieset te testen, maakten wij zowel de traditionele chocolade-whoopies als de neutrale whoopies, beide met een vanille-beslag. Voor 20 whoopies heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 280 gr. meel
 • 115 gr. zachte boter
 • 1 ei
 • 210 gr. witte basterdsuiker
 • 30 gr. cacaopoeder
 • 1 tl. bakpoeder
 • snufje zout
 • 1 tl. vanillesuiker
 • 115 ml. melk
 • 125 gr. yoghurt

Ingrediënten voor de vulling:

 • 170 gr. zachte boter
 • 250 gr. poedersuiker
 • 1 tl. vanillesuiker

De bereidingswijze is als volgt:

 1. Haal een bakplaat uit de oven en zet opzij. Verwarm de oven voor op 180 graden.
 2. Zeef boven een kom de 280 gr. meel, het zout en het bakpoeder. Meng in een andere kom de melk met de yoghurt.
 3. Klop in een derde kom de boter en de suiker tot er lichtjes een beslag begint te ontstaan. Voeg het ei en de vanillesuiker toe en klop opnieuw. Voeg de helft van het meel toe en de helft van het yoghurt-mengsel. Blijf kloppen en voeg de rest van de meel en het yoghurt-mengsel toe.
 4. Plaatst de whoopie-vorm op de bakplaat. Giet het beslag in de spuitvorm en verdeel het beslag over de cirkels van de vorm. Let op dat het beslag binnen de eerste rand blijft.
 5. Bak de whoopies in 10-12 minuten gaar, totdat ze licht gebruind zijn.
 6. Laat de whoopies een paar minuten afkoelen en verplaatst ze dan naar een rooster, waar je ze vervolgens helemaal laat afkoelen.
 7. Voor de vulling mix je alle ingredienten totdat je een luchtig beslag hebt. Vul de spuitvorm opnieuw met de vulling, spuit wat van de vulling op de platte kant van de whoopie en plaats een andere whoopie er met de platte kant bovenop.

Voor de neutrale whoopies vervang je de 30 gr. cacaopoeder door 30 gr. extra meel.

whoopiesetWat wij van de whoopie-set vonden? Een erg leuke set waarmee je heerlijke whoopies kunt maken. De whoopies zijn wel vrij machtig, dus 2 per persoon is meer dan genoeg. Helaas werden de whoopies bij ons niet allemaal even mooi rond, maar dat zal ook een kwestie van flink oefenen zijn. Het enige wat wij minder vonden is de meegeleverde spuitvorm. Wanneer je te hard drukt, springt de deksel open en het is erg lastig om al het beslag uit de vorm te knijpen. Toch zullen we deze set vaker uit de kast pakken, al is het alleen maar om nieuwe smaakcombinaties uit te proberen.

Ook zo’n whoopie-set uit proberen of heb je iets anders gezien bij Kookpunt? Hou dan de site in de gaten, want er komt een te gekke winactie aan, waarbij je een cadeaubon van Kookpunt kunt winnen!

Liefs,
Marjolijn & Floortje

 Whoopie_blank