Review: stroopwafelcake van Koopmans

Stroopwafelcake Koopmans

Het leuke aan een eigen foodblog runnen, is dat je af en toe verrast wordt met een leuk perspakketje. Afgelopen week was het weer zover en mochten wij een een Delftsblauwe zak met daaraan 2 klompjes in ontvangst nemen. Nieuwsgierig als ik (Floortje) was, maakte ik het pakketje meteen open en ik was meteen erg blij met de inhoud! De nieuwste mix voor oud-Hollandse stroopwafelcake van Koopmans. Afgelopen weekend was het tijd om de keuken in te duiken en vandaag kunnen jullie onze review lezen!

Benodigdheden:
In ons pakketje zaten alle ingrediënten al die je nodig hebt voor het maken van de cake. Aan 1 mix voor stroopwafelcake moet 200 gr. ongezouten (room-)boter, 4 eieren en 4 stroopwafels worden toegevoegd. Wanneer je begint met bakken, zorg er dan wel voor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

De bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm in met boter en bestuif hem met wat bloem.
  2. Klop in een grote kom de boter zacht en romig. Voeg vervolgens alle eieren én de cakemix van Koopmans toe en mix alles goed door totdat je een luchtig beslag hebt.
  3. Snijdt 2 stroopwafels in stukjes en spatel ze door het beslag. Giet hierna het beslag in de cakevorm. Snijdt ook de andere 2 stroopwafels in stukken en verdeel deze over de cake
  4. Bak de cake in 60-70 minuten gaar en goudbruin. Controleer na 55 minuten met een cocktailprikker of de cake eventueel al gaar is, hier had de cake al wat eerder uit de oven gemogen.
  5. Plaats de cakevorm op een rooster en dek hem af met een schone theedoek. Stort de cake na een half uur op het rooster en laat hem volledig afkoelen. Hierna kun je de cake met een kartelmes in plakken snijden.

Ons eindoordeel
Wanneer wij zin hebben om te bakken, maken we liever geen gebruik van kant-en-klaar mixen, maar we zijn positief verrast door deze mix van Koopmans. Voornamelijk het gemak is echt een pluspunt, want de meeste ingredienten zul je al thuis in de voorraadkast hebben liggen en je cake staat binnen 10 minuten in de oven! Daarnaast heb je geen gedoe met het afwegen van bloem en allerlei andere ingredienten. Alleen de boter moet je even afwegen.

Het belangrijkste is natuurlijk de smaak en ook op dat punt is de stroopwafelcake van Koopmans ruimschoots goedgekeurd. Een zachte, iets wat natte cake met stukjes stroopwafel én karamel! Floortje vond hem iets aan de zoete kant, maar die houdt ook niet echt van stroopwafels haha. Daarnaast zouden we de volgende keer misschien een extra stroopwafel door het beslag heen mengen, zodat je nog meer van die lekkere crunchy stukjes hebt. Maar de cake is hier tot de laatste kruimel opgegaan, dus goedgekeurd is ie zeker!

Als we dan toch een minpuntje moeten noemen: door de stroopwafelstukjes bovenop, kan het wat lastig zijn om de cake in plakken te snijden. Ook met een goed kartelmes hadden we af en toe een plak waarbij de bovenkant wat was afgebrokkeld.

De mix voor stroopwafelcake van Koopmans is vanaf nu verkrijgbaar in de supermarkt.  Wij gaan ondertussen alvast brainstromen op een zelfverzonnen variant. Bak ze!

Liefs,
Marjolijn & Floortje

Deze review bevat producten die door bedrijf zijn opgestuurd, maar we blijven wel altijd eerlijk!