Review Donna Hay – Fresh & Light

Fresh & Light 1
Degenen die ons al een tijdje volgen, weten dat wij beide groot fan zijn van Donna Hay. Met haar heerlijke gerechten die ook nog eens zeer eenvoudig te bereiden zijn, bewijst Donna Hay iedere keer opnieuw dat je ook lekker en gezond kunt koken wanneer je een drukke baan en/of een gezin hebt. Inmiddels heb ik al een aardig rijtje kookboeken van Donna Hay in mijn kast staan en het wordt hoog tijd voor een review van een van deze boeken. Hoewel haar nieuwste kookboek in februari in de winkels lag, heb ik gekozen voor haar boek Fresh & Light wat in juni vorig jaar is verschenen. Omdat dit een van mijn favoriete kookboeken van Donna Hay is en er heel veel lichte, frisse gerechten in staan die ideaal zijn voor de naderende lente/zomer.

Waar de meeste andere kookboeken van Donna Hay zijn ingedeeld op de verschillende ingrediënten, gooit ze het bij Fresh & Light dit keer over een andere boeg. Het boek is namelijk ingedeeld naar de verschillende maaltijden: ontbijt, lunch & salades, snelle avondmaaltijden, avondmaaltijden, snack & bijgerechten en, mijn persoonlijke favoriet, desserts & traktaties. Doordat de recepten zijn verdeeld over de verschillende maaltijden, vindt je voor elk tijdstip van de dag wel een passend recept. Wat dacht je bijvoorbeeld van heerlijke wentelteefjes of muffins als ontbijt. Daarnaast laat Donna Hay zien hoe je in een handomdraai de lekkerste avondmaaltijden op tafel zet. Een ander pluspunt aan het boek vind ik de verschillende basisrecepten inclusief 6 variatietips die over het boek zijn verdeeld. Het laatste hoofdstuk bestaat uit een aantal basisgerechten waarin alternatieven of light versies van basisgerechten die je volgens Donna Hay altijd bij de hand zou moeten hebben. Zo staan er een aantal dressings in beschreven, maar ze legt je ook uit hoe je het beste quinoa kunt bereiden of hoe je eigen mayonaise maakt.

Opnieuw is Donna Hay erin geslaagd een prachtig kookboek af te leveren, bomvol inspirerende recepten. En zoals we van haar gewend zijn, ziet ook dit boek er weer fantastisch uit. De prachtige foto’s doen je watertanden en je krijgt meteen zin om de keuken in te duiken. Of je nu op zoek bent naar eenvoudige gerechten voor doordeweeks of op zoek bent naar frisse, lichter gerechten voor de zomer, dit kookboek is een absolute aanrader!

En goed nieuws voor iedereen die dit prachtige boek, of een van andere kookboeken van Donna Hay, aan zijn/haar verzameling kookboeken wil toevoegen. Van 1 april t/m 30 juni zijn er de Donna Hay lenteweken, wat betekent dat je al haar kookboeken (m.u.v. haar laatste kookboek The Basics) voor de speciale lenteprijs van €25,- kunt kopen. Dit betekent dat je €5,- korting krijgt bij aankoop van een Donna Hay kookboek. Een goed excuus om snel een bezoekje te brengen aan de lokale boekenwinkel!

Liefs,
Floortje