Quesadilla met zoete aardappel en chorizo

De meesten weten ondertussen wel dat ik gek ben op de Mexicaans keuken. Eens in de twee weken probeer ik zeker wel een Mexicaans gerecht op tafel te toveren en ik daarbij probeer ik ook steeds een ander gerecht te kiezen. Gelukkig heb ik erg veel inspiratieplaatjes en lekkere recepten op mijn laptop staan, dus ik kan er nog wel een tijdje tegenaan. Al eerder maakte ik taco’s met chorizo en aardappel, maar ter afwisseling maakte ik deze keer quesadilla met zoete aardappel en chorizo. 

Ingrediënten voor 2 personen:

 • 2 zoete aardappels, geschild en in blokjes
 • 200 g feta
 • 4 tortilla’s
 • halve chorizoworst, in blokjes
 • zout/peper

Bereiding:

 1. Doe de blokjes zoete aardappel in een magnetronbestendige schaal, voeg een beetje water toe en kook ze op de hoogste stand in 5 minuten gaar.
 2. Haal de blokjes uit de schaal en bewaar het kookvocht apart. Prak de blokjes met een vork fijn en laat afkoelen. Mocht de puree te droog zijn, kun je wat van het kookvocht toevoegen.
 3. Snijdt de feta in stukjes en doe deze bij de aardappelpuree. Snijdt de chorizoworst in blokjes en voeg ook deze toe. Breng het geheel op smaak met zout & peper.
 4. Verhit een koekenpan en leg een tortilla in de pan. Verdeel er wat van het aardappelmengsel over en vouw dubbel. Doe hetzelfde met een tweede tortilla en bak ze samen in een pan bruin. Keer de tortilla’s een keertje om, zodat de andere kant ook bruin wordt.
 5. Leg ze even apart onder wat aluminiumfolie en bak maak de andere twee quesadilla’s op dezelfde manier.
 6. Snijdt de tortilla’s doormidden en serveer met een frisse groene salade.

P.s. Mocht je geen magnetron hebben, dan kun je de aardappels ook garen in de oven. Schil ze dan niet, maar prik een paar gaatjes in de schil en bak ze 50 minuten in een oven op 200 graden. Lepel de puree uit de schil en volg verder het recept.

Smakelijk!

Marjolijn