Pittige rundertortilla’s

Pittige runderquesadilla's

Jullie weten nu wel dat we aan het verbouwen zijn in de keuken. Ik heb wel een klein gasplaatje kunnen lenen van mijn schoonouders en met de combimagnetron kom ik ook een heel eind. Omdat we dus niet heel uitgebreid kunnen koken, zijn deze pittige rundertortilla’s een goede aanrader. Zijn heel snel klaar en je zit zeker vol. Door de barbecuesaus en tomatenpuree worden ze pittiger.

Ingrediënten:

 • 6 tortilla’s
 • 500 gram rundergehakt
 • 3 eetlepels tomatenpuree
 • handje korianderblaadjes, fijngehakt
 • barbecuesaus
 • geraspte kaas

Bereiding:

 1. Bak het gehakt aan, voeg op het eind tomatenpuree toe.
 2. Haal het gehakt van het vuur en doe het in een schaal. Gebruik dezelfde pan en leg daarin een tortilla. Schep op de ene helft van de tortilla het gehakt, doe er een beetje barbecuesaus over. Strooi er daarna nog de koriander en de geraspte kaas over. Vouw dan de tortilla dicht. Eventueel kun je in de andere helft van de pan ook een tortilla beleggen.
 3. Als de tortilla bruin is, draai je hem om. Zodra hij aan beide kanten bruin is, kun je hem uit de pan halen en door midden snijden.

Lekker met guacamole en tortillachips. Smakelijk eten!

Marjolijn

Pittige runderquesadilla's 2

 

4 thoughts on “Pittige rundertortilla’s

 1. Hey zusjes, wat een ongelofelijk lekker gerecht zeg. Ik had er zelf bbq-saus bijgemaakt en natuurlijk verse zelfgemaakte guacamole. Dit komt vaker hier op tafel. Het kreeg een 9,5 door de eters. Thanks.

 2. Ja, ja, deze week weer deze heerlijke tortilla’s gegeten. Ik had ze ’s morgens klaargemaakt en in een ovenschaal gedaan. Hoefde het ’s avonds maar even in de oven terwijl ik de guacamole met kleine stukjes tomaat maakte. Ze werden lekker krokant. Heeeeeerlijk.

  • Haha zo te lezen vallen ze écht in de smaak Pauline! 😀 Wat slim om ze alvast voor te bereiden, zodat je ’s avonds alleen de schaal nog maar in de oven hoeft te schuiven. Die ga ik onthouden! Liefs, Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *