Penne met rucola en parmaham

Penne met rucola en parmaham

Je hebt snelle gerechten en je hebt makkelijke, snelle gerechten! Deze penne met rucola en parmaham valt in de laatste categorie. Het is wel zo’n simpel en snel gerecht dat je deze echt lastminute kunt maken. Zelfs de bereiding bestaat maar uit 3 stappen! Je hebt ook maar een paar ingrediënten nodig en de meeste daarvan heb je misschien zo al in huis! Nu wij aan het verbouwen zijn en op dit moment niet over een echte keuken beschikken, is dit een heel fijn recept. Ik heb namelijk een gaskookplaatje en meer heb je voor dit recept niet nodig. Ook handig voor de vakantie, waar je vaak ook niet over een uitgebreide keuken beschikt!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram penne
  • 8 plakken parmaham
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamico-azijn
  • 75 gram rucola
  • zeezout en versgemalen peper

Bereiding:

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  2. Gril de parmaham in een koekenpan tot hij krokant is.
  3. Giet de pasta af en doe er de olie, balsamico-azijn, rucola, zout en peper bij en schep goed om. Verdeel over de borden en maak af met de parmaham.

Eet smakelijk!

Marjolijn

Penne met ruscola en parmaham 2