Pastinaakfriet met lamskoteletjes

Lamskoteletjes met pastinaakchips 2

De kerstdagen zijn voorbij, maar misschien heb je dit weekend wel zin en tijd om wat uitgebreider te koken. Bepaalde producten zijn namelijk nu volop verkrijgbaar in verband met de feestdagen of het seizoen. Zo ook met deze pastinaakfriet met lamskoteletjes. De pastinaak wordt alleen in de maanden oktober tot en met april geoogst. Het is een ivoorkleurige wortel met een beetje een anijsachtige smaak. Je kunt hem koken, grillen, stoven of roosteren. Dat laatste heb ik gedaan voor dit recept.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 500 gram pastinaken, geschild
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 4 tenen knoflook, ongepeld
  • 1/2 bakje tijm
  • 4 lamskoteletjes
  • 2 eetlepels honing

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de pastinaak in frietjes en verdeel ze over de bakplaat. Besprenkel met 3 eetlepels olie en verdeel de 4 tenen ongepelde knoflook en driekwart van de tijm over de frietjes. Rooster in 45 minuten gaar. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
  2. Verhit de rest van olijfolie in een koekenpan. Dep de lamskoteletjes droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Bak de koteletjes in 5 minuten op hoog vuur vanbinnen rosé. Keer halverwege. Voeg de laatste minuut de honing en de rest van de tijm toe.

Serveer de lamskoteletjes samen met de pastinaakfriet. Eventueel kun je nog aardappelkroketjes toevoegen, maar wij aten het zonder. De honingsaus was heerlijk en heb ik over de koteletjes gegoten.

Smakelijk!

Marjolijn en Floortje

Lamskoteletjes met pastinaakchips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *