Pasta met geitenkaas, gekarameliseerde rode ui en vijg

Papardelle met geitenkaas en rode uicompote

Dit recept van pasta met geitenkaas, gekarameliseerde rode ui en vijg staat in een van de boeken van Donna Hay. De foto en het recept spraken me meteen aan, dus tijd om het uit te proberen! Ik wist niet wat ik moest verwachten van de gekarameliseerde rode ui. Vijgen vind ik sowieso heerlijk, evenals de geitenkaas. Maar de combinatie is helemaal heerlijk! Ook heb ik voor het eerst met pappardelle gekookt. IK heb al drie soorten pasta openstaan, dus wanneer een recept pappardelle aangeeft gebruik ik tagliatelle. Toch wilde ik het graag een keer uitproberen en het smaakt toch wel erg lekker!

Voor twee personen heb je de volgende ingredi├źnten nodig:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 theelepel rozemarijnnaalden
  • 4 zachte gedroogde vijgen, fijngesneden
  • 125 ml runderbouillon
  • 80 ml wittewijnazijn
  • 45 gram bruine basterdsuiker
  • zeezout en peper
  • 200 gram pappardelle
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • olijfolie en fijngeraspte Parmezaanse kaas voor erbij

En zo ga je te werk:

  1. Breng olie, ui, rozemarijn, vijgen, bouillon, azijn en suiker op hoog vuur aan de kook in een pan met dikke bodem. Draai het vuur lager maar zorg wel dat het blijft pruttelen, doe het deksel op de pan en laat, onder af en toe roeren, 8-10 minuten koken. De uien moeten zacht en gekarameliseerd zijn
  2. Kook intussen de pasta in ruim kokend water met zout beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  3. Laat de pasta uitlekken, schud het uimengsel erdoor en verdeel over diepe borden. Maak af met de verse geitenkaas, olijfolie en Parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Marjolijn

Papardelle met geitenkaas en rode uicompote 2