Pasta met avocado en geitenkaas

Pasta met avocado en geitenkaas 2

Jullie weten nu wel dat wij gek zijn op avocado’s. Ik vind het zo lekker en ben dan ook steeds op zoek naar nieuwe manieren om avocado te gebruiken in gerechten. Deze pasta met avocado en geitenkaas is dan ook een zeer verrassende combinatie, maar wat is het lekker! Door de romige saus, smelt het avocadomengsel en je proeft de frisse smaak van limoen. Een echte aanrader!

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram linguine
  • 1 avocado
  • 1/2 rode peper
  • 1 eetlepel korianderblaadjes
  • 1 limoen, geperst
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 120 ml melk
  • 100 gram geitenkaas, verkruimeld
  • 30 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Bereid de linguine volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pureer de avocado, rode peper, koriander en limoensap in een keukenmachine en zet even opzij.
  3. Verhit de olijfolie in de pan en voeg de knoflook toe. Bak 1 minuut en voeg dan de melk, geitenkaas en Parmezaanse kaas toe tot het gesmolten is. Haal van het vuur en voeg peper en zout toe naar smaak.
  4. Doe de pasta op het bord, schep het avocadomengsel erop en giet er de saus over. Garneer met wat korianderblaadjes

Smakelijk!

Marjolijn

Pasta met avocado en geitenkaas