Pappardelle in pittige saus

 Pappardelle in pittige saus 2

Ik had laatst ineens zin om deze pappardelle in pittige saus te maken. Sinds kort heb ik een eigen peperplantje in de tuin, dus kan ik mijn rode pepers nu vers plukken! De verse basilicum had ik nog liggen, evenals de pecorinokaas. De keuze was dus snel gemaakt! De saus is pittig, maar ik kan de laatste jaren steeds beter tegen pittig eten. Ik gebruikte eerst geen rode peper, maar tegenwoordig gebruik ik 1 pepertje voor ons tweetjes. Kwestie van wennen dus! Deze pasta is ideaal voor een doordeweekse dag want hij is makkelijk en staat lekker snel op tafel.

Ingrediënten voor 2-3 personen:

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 250 gram gerookte spekblokjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en in dunne ringetjes gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 4 tomaten, de zaadlijsten verwijderd en in blokjes
  • 1 theelepel suiker
  • 300 gram pappardelle
  • 8 basilicumblaadjes
  • 100 gram Pecorino, geraspt

En zo bereid je deze pasta:

  1. Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit de olie in een braadpan en bak de spekblokjes uit. Voeg de ui toe en fruit in 5 minuten glazig. Voeg de knoflook en de rode peper toe. Laat 2 minuten garen en roer de tomatenblokjes en de verse tomaten erdoor. Breng op smaak met de suiker, peper en zout. Laat dit op een laag vuur 10 minuten koken.
  3. Giet de pappardelle af en schep door de saus. Bestrooi met de basilicum en de geraspte Pecorino.

Smakelijk eten!

Marjolijn

Pappardelle in pittige saus