Oranje kaasrondjes

Jaaa, vanavond staat Nederland in de halve finale van het WK voetbal tegenover de Argentijnen. Tot nu toe heb ik alle wedstrijden van Oranje in de kroeg gekeken, maar met z’n allen thuis voor de buis is natuurlijk ook erg gezellig. Daar horen dan natuurlijk wel de nodige WK-hapjes bij! Vorige week plaatste ik al een top 6 van Mexicaanse gerechtjes die prima passen bij een avondje voetbal en een overheerlijke oranje tompouce doet het ook altijd goed. Ook de snacks uit de frituur mogen niet ontbreken tijdens een avondje voetbalkijken, vandaar dat ik aan de slag ging in de keuken om deze oranje kaasrondjes te maken. Hollandser kan bijna niet! Benieuwd naar dit simpele receptje? Lees dan snel verder.

Voor 20-24 balletjes heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 2 eieren
  • 1 tl. bakpoeder
  • 300 gr. geraspte kaas (belegen)
  • 25 gr. bloem + wat extra bloem om te bestuiven
  • (zonnebloem-)olie

En zo maak je deze oranje kaasrondjes:

  1. Klop in een kommetje of diep bord de eieren los met het bakpoeder. Voeg vervolgens de geraspte kaas toe en meng alles goed door elkaar. Doe de bloem erbij en meng alles goed door, totdat je een stevig mengsel hebt.
  2. Rol met je handen balletjes van het kaasmengsel. Is het mengsel te plakkerig, voeg dan nog wat extra bloem toe en zorg ook voor wat bloem op je handen.
  3. Verhit een flinke scheut olie in een braadpan, laat goed heet worden en bak de kaasrondjes in +/- 6 minuten rondom bruin. Keer ze regelmatig met behulp van 2 lepels.
  4. Laat ze kort uitlekken op keukenpapier en serveer ze nog warm met een lekker dipsaus.

Ik heb ervoor gekozen om de kaasrondjes te bakken in de braadpan, maar je kunt ze natuurlijk ook frituren in de frituurpan. Deze versie is alleen iets gezonder.

Veel plezier weer met de wedstrijd!

Liefs,
Floortje

2 thoughts on “Oranje kaasrondjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *