Omgekeerde pruimentaart

Omgekeerde pruimentaart 2

Aangezien de Mr. gisteren jarig was, moesten er natuurlijk taarten gemaakt worden. De ene taart werd een bananen-chocotaart en de andere werd deze omgekeerde pruimentaart. En wie kan mij daar nu beter bij helpen dan de jarige zelf? Het is altijd gezellig om met z’n tweetjes in de keuken te staan. We kozen voor de pruimentaart omdat de pruimen nu volop in de winkels verkrijgbaar zijn. Het werd uiteindelijk een groot succes.

Ingrediënten voor een taart van 26 cm:

  • 50 gram boter, gesmolten
  • 50 gram bruine suiker
  • 3 pruimen, zonder pit en in plakjes
  • 160 gram boter
  • 150 gram bruine suiker
  • 2 eieren
  • 150 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel vanille-extract

En zo maak je deze pruimentaart:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Giet de gesmolten boter over de bodem van een ronde taartvorm van 26 cm. Zorg dat je een dichte vorm gebruikt en geen springvorm, anders loopt de boter eruit tijdens het bakken.
  2. Bestrooi de bodem met de 50 gram bruine suiker en schik de plakjes pruimen op de suiker.
  3. Klop de boter, suiker, eieren, meel en vanille met een mixer in 4 minuten luchtig en glad. Schep het mengsel over de pruimen en bak 45 minuten of tot de taart gaar is (test met een prikker).
  4. Laat de taart een kwartier afkoelen in de vorm en keer hem dan om op een bord.

Je kan met deze taart ook kiezen voor ander stevig fruit, zoals appels of peren. Smakelijk!

Marjolijn

Omgekeerde pruimentaart