Notenpasta – Foodblogswap

Het is weer tijd voor de Foodblogswap en deze maand mochten wij iets maken van de blog van Lysanne. Op Joans Story blogt Lysanne niet alleen over gezonde recepten, maar ook over lifestyle en beauty. Voor ieder wat wils dus. Alle recepten zijn vegetarisch en je vindt er ook veel recepten die zuivel- of suikervrij zijn. Terwijl ik door de lijst met verschillende recepten scrolde, viel mijn oog op de zelfgemaakte pindakaas. Dat wilde ik weleens uitproberen! Tegelijkertijd kwam het kookboek van Rens Kroes binnen en daar stond ook een recept in voor notenpasta. Ik heb een combinatie gebruikt van hazelnoten en amandelen. Benieuwd hoe je zelf heerlijke notenpasta maakt? Lees dan snel verder!

Voor een potje notenpasta heb je de volgende ingredi├źnten nodig:

  • 150 gr. amandelen
  • 150 gr. hazelnoten
  • snufje (zee-)zout

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Doe de noten zonder boter of olie in een droge koekenpan en laat de noten rondom bruin worden op laag vuur. Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen.
  2. Doe de noten in een keukenmachine en maal ze helemaal fijn. Eerst worden de noten korrelig, maar je zult merken dat het langzaam een pasta wordt. Dit duurt ongeveer 10 minuten (afhankelijk van de snelheid van je keukenmachine). Voeg een heel klein beetje zeezout toe, roer het goed door en giet de notenpasta in een schoon potje.
  3. Afgesloten kun je het potje wel een tijdje bewaren, maar ik betwijfel of je het zo lang kunt laten staan!

Neem ook eens een kijkje op de blog van Marloes, zij maakte de gezonde havermoutkoekjes van onze site.

Liefs,
Floortje