De nom nom nom tag

Kijkje in de keuken

Een tijd terug kregen we de nom nom nom tag doorgespeeld via de blog van Judith, Jude’s Diner. De nom nom nom tag bestaat uit 10 vragen over eten en omdat we het leuk vinden om ook wat andere dingen met jullie te delen besloten we om de vragenlijst in te vullen. Zo leren jullie ons ook weer een beetje beter kennen! Lees je mee?

Wat vind jij lekker wat verder iedereen vies vindt (en andersom)?

Marjolijn (M): Ik vind eigenlijk best wel veel groenten niet zo lekker, zoals broccoli, paprika, tuinbonen, snijbonen, asperges, andijvie, aubergine, augurken, bietjes, boerenkool, courgette. Jeetje de lijst is eigenlijk nog niet eens af. Wat lust ik eigenlijk wel aan groenten? Andersom is er volgens mij niets wat ik lekker vind en andere mensen niet. Het enige wat ik kan verzinnen zijn spruitjes. Die vind ik echt heerlijk en de meeste mensen niet.

Floortje (F): het enige wat ik echt heel vies vind, is bleekselderij. Zodra ik dat ook maar proef in een gerecht, laat ik alles staat. Blegh, ik vind dat zo vies smaken. Andersom heb ik niet echt iets wat ik heel lekker vindt en wat andere mensen vies vinden. Spruitjes vind ik ook erg lekker, maar dat vindt vast niet iedereen vies.

Wat kook je het liefst (en veel te vaak)?

(M): Ik vind mijn Jambalaya de allerlekkerste en die eten we zeker 1 keer in de twee maanden. Maar dat is eigenlijk het enige. Sowieso is de Mexicaanse keuken ook een favoriet van ons, maar dan probeer ik toch echt af te wisselen. De ene keer tortilla’s, de andere keer een soep en weer een andere keer taco’s.

(F): ik vind dingen bakken het allerleukste wat er is en dan natuurlijk het liefst zoetigheden. Gelukkig lukt het me vanwege tijdgebrek niet om elk weekend de keuken in te bakken voor een taart of cake, wat natuurlijk gunstig is voor de lijn. Daarnaast valt mijn coq au vin hier thuis ook altijd erg goed in de smaak.

Bosvruchtentaart

In welk restaurant zou je het liefst elke dag eten?

We kunnen beide eigenlijk geen restaurant opnoemen waar we iedere dag zouden willen eten. We denken dat dat op den duur ook enorm vervelen. Thuis koken vinden we namelijk ook heel erg leuk! Het enige voordeel is dat je zelf de keuken niet hoeft op te ruimen!

Als er een broodje naar je vernoemd zou worden, wat zou er dan op zitten en hoe zou het heten?

(M): Een bruin broodje met aioli, spek, avocado en tomaat vind ik toch wel echt heel erg lekker. Eigenlijk is het een BLAT, maar dan zonder de sla. Dus noemen we die dan ook maar BAAT (bacon, aioli, avocado en tomaat).

(F): een meergranen broodje met gerookte kipfilet, avocado en wasabi-mayonaise of een donker bruin broodje met turke knoflook-yoghurt en gegrilde groenten. Mmm, het water loopt me in de mond als ik er alleen maar aan denk.

Deel een handige kooktip:

Een blender schoonmaken kan soms best een vervelend klusje zijn, doordat je hem vaak uit elkaar moet halen. Wil je hem snel opnieuw gebruiken, doe er dan wat water in met een klein drupje afwasmiddel en zet de blender vervolgens aan. Hierdoor spoelt de blender zich als ware schoon. Even afspoelen onder de kraan en je blender is weer klaar voor gebruik!

Wat staat er nog op je foodbaking bucket list?

(M): Daar staat nog zoveel op! Om wat voorbeelden te noemen: rainbowcake, chocoladetaart, limoencupcakes, red velvetcupcakes, rocky road, worteltaart, lemon meringuetaart. En dit zijn alleen nog maar de zoete dingen. Zo wil ik ook nog eens zelf pasta maken, loempia’s, een hele kip maken. Misschien moet ik binnenkort toch maar eens iets gaan maken van dit lijstje…

(F): Jeetje, heb je even?! Hele notitieblokjes heb ik al volgeschreven met dingen die ik nog moet maken. Heel hoog op mijn lijstje staan de red velvet cupcakes, macarons en pulled pork. Afgelopen weekend heb ik een broodje pulled pork gegeten, dus hiermee ga ik aan de slag wanneer ik terug kom van vakantie.

1

Zelf koken/eten bestellen/buiten de deur eten?

(M) Alle drie is eigenlijk heel erg lekker, maar eten bestellen doen we maar zelden. Als we uit eten gaan genieten we echt, maar zelf koken doen we ook graag. Er is niks leuker dan samen in de keuken te staan en ondertussen de dag door te nemen. Dus uiteindelijk kies ik dan toch voor zelf koken.

(F): Voor mij geldt eigenlijk hetzelfde. Zelf koken vind ik heel erg leuk om te doen, maar eten afhalen wanneer je écht geen zin hebt om te koken, kan ook heel lekker zijn. Buiten de deur eten is voor mij echt een feestje. Ik kan echt genieten van zulke avondjes uit en probeer ook graag nieuwe restaurantjes uit.

Ben je ergens allergisch voor?

Nee, gelukkig zijn we beide nergens allergisch voor! Dat maakt het toch een stuk makkelijker.

Wat is je foodobsessie van de afgelopen tijd/weken/dagen?

(M): Ik kan eigenlijk niet echts iets noemen. En ondanks de zwangerschap heb ik ook geen enorme trek in een bepaald iets. Al kan ik soms wel enorme zin hebben in chocopops met melk als ontbijt in plaats van yoghurt met fruit en muesli.

(F): Spekjes zijn echt mijn guilty pleasure. Zolang de zak niet open is, gaat het allemaal prima, anders MOET de zak leeg! En op dit moment ben ik me aan het oriënteren op leuke restaurantjes voor mijn vakantie :-))

Wat is je favoriete toetje?

(M): Mijn ultieme toetje is toch wel chocolademousse of iets anders met chocola. Heerlijk om de maaltijd af te sluiten met iets zoets. Als ik uit eten ga, kijk ik ook altijd al wat er voor nagerechten zijn, zodat ik weet of het slim is om een voorgerecht te nemen.

(F): Tiramisu! En dan niet de kant-en-klaar versie uit de supermarkt, maar zelfgemaakte tiramisu. Een paar jaar geleden zijn we op vakantie naar Italië geweest en daar heb ik echt de allerlekkerste tiramisu oooooit gegeten.

Dit waren de antwoorden op de nom nom nom tag! Wij gaan zelf niemand aanwijzen, maar wil je de vragenlijst overnemen op je blog, dan kan dat natuurlijk altijd! Wil je zelf antwoord gegeven op één van de vragen, laat dan een berichtje achter. We vinden het leuk om te weten hoe jullie over eten denken!