Massamancurry met rijst

Het is vrijdagavond en manlief moet op tijd weg voor het voetbal. Het wordt dus een snelle maaltijd. Deze massamancurry met rijst heb ik al eerder gemaakt en omdat ik wat aardappelen over heb van eerder deze week, is de keus snel gemaakt. De Curry Pasta heb ik nog nooit eerder gebruikt en hij valt wat pittiger uit dan ik had verwacht. Goed nablussen dus!

Ingredi├źnten voor 4 personen:

  • 250 gram pandanrijst
  • 2 aardappelen vastkokend
  • 3 eetlepels wokolie
  • 300 gram biefstukpuntjes
  • 3 cm. verse gember, geschild (gemberpoeder kan ook)
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 eetlepels Massaman Curry Paste (Daily)
  • 200 ml. kokosmelk
  • 1 kaneelstokje
  • 2 eetlepels vissaus
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • cashewnoten

Bereiden:

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schil de aardappelen en snijd in vieren en kook ze in 10 minuten gaar. Als je nog restjes gekookte aardappel hebt, kun je die ook heel goed gebruiken.
    2. Verhit 2 eetlepels olie in een wok en roerbak het vlees in 2 minuten rondom bruin. Neem ze daarna uit de wok.
    3. Rasp de gember. Verhit de rest van de olie in de wok en roerbak de gember, sjalot en knoflook 1 minuut. Voeg de currypasta toe en roerbak nog 2 minuten.
    4. Voeg de aardappel, biefstuk, kokosmelk en het kaneelstokje toe en breng aan de kook. Breng op smaak met vissaus en een beetje rietsuiker.
    5. Serveer met de rijst en strooi er nog wat cashewnoten over.

Eet smakelijk!

Marjolijn

Massamancurry 22-2

2 thoughts on “Massamancurry met rijst

  1. Massamamcurry moet je eens maken meet runder(rib)lappen/runderpoulet en lekker een aantal uurtjes laten stoven. Aardappelen kunnen er ook gewoon bij. Heerlijk is dat als het vlees helemaal uit elkaar valt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *