Limoen madeleines – foodblogswap

Afgelopen maand werd er even geen foodblogswap georganiseerd, maar deze maand is er weer een leuke verdeling gemaakt. Deze keer mochten wij iets maken van Katrin favorieten recepten, een blog boordevol recepten. Het leuke aan Katrin’s blog is dat zij de recepten heeft onderverdeeld in werelddelen. Terwijl ik door de site heen klikte, kwam ik plots de madeleines met citroen en amandel tegen. Vorig jaar wonnen wij met een bakwedstrijd een echte madeleine-vorm, maar deze was nog niet gebruikt. Mijn keuze was dus snel gemaakt! Madeleines zijn schelpvormige cakejes en een typisch Frans gebakje. Veel werk? Nee hoor, binnen een halfuurtje lagen de madeleines al af te koelen op het rooster. De citroen verving ik door een limoen die ik nog had liggen en nodig op moest, maar het resultaat mag er zijn. Heerlijk luchtige cakejes, waardoor je je heel even in Parijs waant! Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder.

Voor 12 limoen madeleines heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 100 gr. boter
  • 100 gr. bloem
  • 100 gr. suiker
  • 4 gr. bakpoeder
  • sap van 1/2 limoen

De bereidingswijze is als volgt:

  1. Verwarm de oven voor op 250 graden.
  2. Smelt de boter in de magnetron of in een pannetje op laag vuur.
  3. Meng de bloem met de suiker en de bakpoeder. Voeg de gesmolten boter en het limoensap toe en roer het goed door elkaar.
  4. Vet een madeleine-vorm in met een beetje boter en bestuif met wat bloem. Verdeel het beslag over de vormbak de madeleines in 10-15 minuten goudbruin en gaar.
  5. Laat ze een paar minuten afkoelen in de vorm, haal ze er voorzichtig uit en laat verder afkoelen op een rooster.

Fijn weekend!

Liefs,
Floortje