Winnaar Liebster Award!

LiebsterAward

Zusjes koken over mocht de afgelopen tijd maar liefst twee (!!) Liebster Awards in ontvangst nemen! De Liebster Award is een digitale award die je krijgt van een collega-blogger als blijk van waardering. Wij ontvingen de Liebster Award van Roots and Foots (ook twee kokende zusjes) en van Keukenliefde, die het volgende over onze blog zei:

“Deze leuke blog wordt gerund door twee zusjes, Marjolijn en Floortje, die beiden een grote passie hebben voor koken en vooral lekker eten. Hun overzichtelijke blog met heerlijke recepten, mooie foto’s en leuke verhalen is een genot om te lezen en erg geschikt om een flinke dosis (food) inspiratie op te doen!”

Beide heel erg bedankt voor de nominaties, we zijn er erg blij mee!

Aangezien 22 vragen een beetje te veel is om te beantwoorden, hebben we zowel van Keukenliefde als van Roots and Foods een aantal vragen geselecteerd die we voor jullie gaan beantwoorden. Zo leren jullie ons nóg een beetje beter kennen. Komen ze!

1. Welk gerecht zou je zelf heel graag willen maken, maar stel je om de een of andere reden steeds weer uit?

Floortje (F): Macarons! Ik heb ze al zo vaak op en ook een paar hele aparte/verrassende combinaties (sommige waren erg lekker, waar andere niet zo’n succes waren). Kerst 2012 kreeg ik alle benodigdheden voor het maken van macarons, maar ik heb nog geen poging durven wagen. Met alle tips, tricks én horrorverhalen die op internet staan, stel ik het steeds maar weer uit haha. Maar dit jaar gaat het er echt van komen, beloofd!

M: Eigenlijk alles wat met een fatsoenlijke oven klaargemaakt kan worden… Sommige dingen maak ik nu niet omdat ik een combimagnetron heb. Als ik een bakblik erin doen, vliegen de vonken eraf. Dat is dus geen succes. En de rubberen bakvormen blijven niet in hun vorm, dus dat is ook niet altijd een optie. Voor muffins ging ik laatst naar mijn ouders, om daar te keuken te confisqueren… Maar over een maand hebben we een nieuwe keuken en dan ga ik helemaal los!

2. Als je mocht kiezen; uit eten gaan in een sterrenrestaurant of een geheel verzorgd meergangendiner in je eigen woonkamer?

Dan kiezen we beiden zonder twijfel voor het uit eten gaan in een sterrenrestaurant. Het staat bij ons allebei nog op onze ‘foodbucketlist’ en het gaat er zeker nog een keer van komen. Gewoon om te ervaren hoe het is om te eten op zo’n hoog niveau en de hele sfeer er om heen. En dat meergangendiner in eigen woonkamer maken we natuurlijk veel liever zelf! Restaurants die op ons lijstje staan? Natuurlijk De Librije in Zwolle waar Jonnie Boer de scepter zwaait, maar ook De Molen in Kaatsheuvel (voor een Brabants onderonsje). Floortje kan hem eigenlijk al afstrepen van haar lijstje, want zij is al een keer bij De Karpendonkse Hoeve in Eindhoven geweest (aanrader!).

3. Welke vijf ingrediënten zou iedereen volgens jou altijd in huis moeten hebben?

Dat is natuurlijk een beetje lastig, want het ligt ook een beetje aan je gezinssamenstelling/levenstijl. Maar de ingredienten die wij echt onmisbaar vinden zijn: eieren, uien, boter, suiker, chocolade. Als je die iets wil koken of bakken, kun je met wat je nog in je koelkast/vriezer/voorraadkast hebt liggen altijd wel iets maken.

4. Donut, croissant of cronut?

F: zeker de croissant. Voordeel ten opzichte van de donut is dat je hem zowel zoet (lekker met chocolade) als hartig (ham-kaas yummie) kan eten. Al heeft de hartige variant zeker wel mijn voorkeur, zeker als ze net vers gebakken zijn. Tja, dat krijg je als je jaren in een bakkerij hebt gewerkt. De cronut vind ik tot op heden nog niet echt een succes. Ik heb wel een recept in een van mijn notitieboekjes opgeschreven, dus misschien dat ik zelf maar eens een poging moet wagen.

M: voor mij een donut. Ik houd van zoetigheden en zo’n lekker geglazuurde donut is wel het toppunt van zoet! Ik weet nog dat we vroeger soms zo’n Amerikaanse donut kregen uit de supermarkt. Hij plakte goed, er zat suiker op en ik kan met de smaak nog heel goed herinneren.

5. Noem je grootste keukenblunder en keukensucces?

F: Hele grote keukenblunders heb ik (gelukkig) nog niet meegemaakt, maar een theedoek opwarmen in de magnetron is toch wel het stomste wat ik ooit heb gedaan. Met die theedoek is het trouwens niet meer goed gekomen, die ging zwart geblakerd de vuilnisbak in… Mijn grootste keukensuccessen zijn voor mij het rendang recept en mijn coq-au-vin. Als ik die gerechten serveer, maar ik een hele hoop mensen blij!

M: Ik heb ook nog niet veel keukenblunders gemaakt. Maar als ik terug denk, heeft het wel iets te maken met de houdbaarheidsdatum. Je maakt een hele maaltijd en als je op het eind het vlees moet toevoegen, blijkt het niet meer goed te zijn… Dat heb ik wel eens vaker omdat ik dan al op tijd het vlees in huis haal en het bijna een week in de koelkast ligt. Ik los het nu op door het in de vriezer te doen en het er pas een dag van tevoren eruit te halen. Andere blunders kan ik nu even niet meer noemen, al weet ik nog wel dat het eten een keer zo vies was, dat we het na twee happen weggegooid hebben en dat we saté hebben klaargemaakt. Ik kan me alleen echt niet meer herinneren wat dat was… Mijn grootste keukensucces is denk ik wel de Mexicaanse kip met chocolademole. Ik had nooit verwacht dat die zo lekker zo zijn.

6. Wie is je favo tv-kok?

F: Adriano Zumbo, wat die man allemaal kan met suiker is niet normaal meer. Elk seizoen is hij wel te gast in Masterchef Australia en hij weet de deelnemers steeds weer de stuipen op het lijf te jagen met zijn kunstwerkjes.

M: Voor mij is dat toch wel Donna Hay. Ik zag haar voor het eerst in Masterchef Australia en ik vind haar kookboeken geweldig. Er staan schitterende foto’s in en haar recepten zijn simpel en goed voor dagelijks gebruik. Ik heb ook alle afleveringen gezien van Fast, fresh and simple op 24Kitchen. Ze laat het er heel makkelijk uitzien en gebruikt veel handige trucjes. Daarbij vind ik haar Australische accent echt te gek!

7. Kijken maar Martha Stewarts foodfoto’s of eten bij de Mac?

Hoewel je bij de foodfoto’s van Martha Stewarts vaak spontaan begint te kwijlen, zorgen ze natuurlijk niet echt voor een goed gevulde maag. En zeg nou eens heel eerlijk, af en toe is zo’n hamburger met portier zoute frietjes van de Mac heel erg lekker! Kleine kanttekening: wij bezoeken de Mac niet elke week hoor 😉

8. Wat is qua eten een ‘guilty pleasure’?

F: Chocolade, chocolade, chocolade! Vooral van de limited editions van Tony’s Chocolonely kan ik heel blij worden. En spekjes, als daar eenmaal een zak van open gaat ben ik om.

M: Datzelfde geldt voor mij. Er gaat niks boven een lekker stukje chocola. Als ik een zware dag heb gehad op school, ga ik even op de bank zitten met een stukje chocola en daarna heb ik weer genoeg energie om door te gaan. Ik kan er echt van genieten. Maar een zak cheese onionchips daar kan ik ook heel erg van genieten! We hebben twee of drie zakken chips in huis en in het weekend kiezen we bijna altijd voor dezelfde smaak. Gelukkig doen we over 1 zak het hele weekend, dan voelt het niet zo verkeerd…

9. Welke wereldkeuken vind je het tofst?

F: Without a doubt de Aziatische. Ik ben altijd al een liefhebber van rijst geweest, maar sinds ik 8 maanden in Azië heb gespendeerd, ben ik het pas echt gaan waarderen. Toen ik laats op de Zeedijk in Amsterdam liep, waande ik me weer even in Azië met al die lekkere geuren.

M: Ik kook het liefst iets uit de Mexicaanse keuken. Ik vind de Aziatische keuken ook heel erg fijn, maar de Mexicaanse wint het dan toch. Ik houd van tortilla’s, guacamole en de lekkere smaken. Ik ben ook veel aan het experimenteren met dingen die wij in Nederland nog niet zo goed kennen, zoals mole.

10. Wat is je favoriete eetfilm/eetboek?

F: Hmm… echt een favoriete eetfilm of eetboek heb ik niet echt, al vond ik de film Julie & Julia wel erg leuk om te zien!

M: Ik denk Ratatouille! Het is wel een tekenfilm, maar eigenlijk een hele leuke eetfilm. Een ratje die chefkok wordt… Ook No Reservations met Catherine Zeta-Jones als sterrenchef die plotseling voor haar nichtje moet zorgen, vind ik een leuke film.

Zo, dit waren ze dan!

Op onze beurt mogen wij de Liebster Award weer uitreiken aan een andere foodblogger. And the winner is cuisinedeclementine.wordpress.comDiane heeft met Cuisine de Clementine een hele mooie foodblog, waar ze net als ons blogt over koken en eten met liefde. Er staan schitterende foto’s op en ze heeft zelfs een pagina met achtergrondinformatie over ingrediënten. Gefeliciteerd met deze digitale award! Wij zouden het erg leuk vinden als je antwoord geeft op onderstaande vragen en vervolgens weer iemand anders blij maakt met de Liebster Award. Veel plezier alvast!

 1. Waarom vind je bloggen zo leuk?
 2. Wat vind je naast koken nog heel leuk om te doen?
 3. Je kookt een diner voor familie/vrienden. Wat ga je maken?
 4. Wat is je grootste keukenblunder?
 5. Van welke gerecht begin je spontaan te kwijlen?
 6. Waar haal jij je inspiratie voor recepten vandaan?
 7. Met welke bekende kok zou jij een avond in de keuken willen staan en wat zou jij aan hem/haar vragen?
 8. Voor welke gerecht kunnen ze jou ’s nachts wakker maken?
 9. Welke keukentool is volgens jou onmisbaar?
 10. Vul in: het leukste wat ik ook met chocolade heb gemaakt is….
 11. Wat is het populairste recept dat je op je blog hebt staan?