Koken met de seizoenen – Lente groente- en fruitkalender

Lentegroenten-kalender

Jaaa de lente is officieel begonnen! Voor mij toch wel de favoriete tijd van jaar. De zon laat steeds vaker zijn gezicht zien, de winterjas kan (hopelijk) binnenkort weer de kast in en ook de bloemen en planten komen weer in bloei te staan (voor het gemak vergeten we de hooikoorts even haha). Maar de lente brengt ook verandering wat betreft het aanbod groenten en fruit wat je vindt in de schappen. Benieuwd welke groenten en fruit je dit seizoen weer in de schappen kunt vinden? Lees dan snel verder!

Dé groente die bij de lente hoort zijn natuurlijk de asperges. Officieel worden ze nog niet gestoken, maar op de markt zag ik afgelopen week al voorzichtig de eerste asperges van eigen bodem liggen. Ook de nieuwe aardappelen zijn op dit moment volop verkrijgbaar. Andere groenten die je op dit moment volop in tegenkomt zijn bietjes, bospenen, kropsla, peultjes, rabarber en spitskool. En wat dacht je van de vergeten groenten zoals koolrabi, meiraapjes, raapstelen of rettich? Ook de radijsjes zijn weer verkrijgbaar, lekker voor op de boterham met wat komkommer en rucola!

Wat betreft het fruit kunnen we weer gaan genieten van de aardbeien. Op het moment vind ik ze nog niet zo lekker, maar over een tijdje smaken ze weer heerlijk zoet. Ook de frambozen, kersen en verschillende bessen zijn weer volop verkrijgbaar. Of wat dacht je van de heerlijk sappige nectarines en perziken. Die kun je bijvoorbeeld kort grillen en dan serveren met wat monchou of Griekse yoghurt.

Keus genoeg dit seizoen en koken met de seizoenen is zoveel leuker voor het echte lente-gevoel.

Welke groente of wat voor fruit eten jullie het liefste in de lente?

Liefs,
Floortje