Lasagne met gerookte kip

Lasagne met gerookte kip close

Terwijl ik laatst door een oude Allerhande aan het bladeren was, zag ik deze lasagne met gerookte kip staan. Ik kreeg er spontaan zin in en besloot hem nog dezelfde avond te maken. Spinazie met kaas is altijd een goede combinatie en dat is bij deze lasagne niet anders. Normaal maak ik lasagne altijd met gehakt, maar deze variatie met gerookte kip is ook erg smakelijk! Lekker met stukjes stokbrood of een frisse salade, veel meer heeft deze lasagne niet nodig.

Voor 4 personen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 portie zelfgemaakte pastasaus (of 1 pot kant-en-klare pastasaus)
  • 1 pak lasagnebladeren
  • 1 pak diepvries spinazie à la crème (450 gr.), ontdooid
  • 250 gr. mascarpone
  • 250 gr. gerookte kipreepjes
  • 50 gr. Parmezaanse kaas, geraspt

En dit is de bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Schenk een dun laagje pastasaus in de ovenschaal en bedek met lasagnebladen. Verdeel de helft van spinazie erover en daarover 1/3 van de mascarpone. Bedek met lasagnebladen. Schenk de helft van de resterende pastasaus erop en verdeel er de helft van de kipreepjes over.
  3. Bedek opnieuw met lasagnebladeren, de rest van de spinazie en vervolgens weer 1/3 van de mascarpone. Dek af met lasagnebladeren en de rest van de pastasaus en kipreepjes. Bek weer met lasagnebladeren, bestrijk met de rest van de mascarpone en strooi er de geraspte Parmezaande kaas over.
  4. Bak de lasagne in het midden van de oven in circa 35-45 minuten bruin en gaar.

Smakelijk!

Liefs,
Floortje

Lasagne met gerookte kip