Kijkje in de keuken bij Floortje #7

Volgens de kalander is het nog zomer, maar op het moment dat ik dit artikel in elkaar zet, komt de regen (wederom) met bakken uit de hemel. Het lijkt wel herfst joh. Volgens de weersvoorspellingen wordt het in september weer iets warmer en gelukkig ook wat droger! En ondanks dat ik niet van het zonnetje op het terras heb kunnen genieten, stonden er de afgelopen weken nog genoeg leuke dingen op het programma! Verschillende etentjes met vrienden, verjaardagen en dagjes uit. Kortom; tijd om een kijkje bij mij in de keuken te nemen!

Het mosselseizoen is weer in volle gang; tijd om ze uit te proberen! En ze smaakten erg lekker :-))

Terwijl de regen met bakken uit de lucht kwam, dook ik de keuken in om chocolate chip cookies te maken. Het recept is ondertussen al online gekomen. Aanradertje!

Dit leuke kookboek van Rens Kroes kwam binnen! Ondertussen heb ik er al verschillende dingen uit gemaakt, o.a. de notenpasta die donderdag online kwam.

We kochten deze heerlijke knoflookgarnalen en hielden het verder simpel met wat verse sla en een mayo-knoflookdressing.

Mama was jarig, tijd voor taartjes. Ik kon niet kiezen, dus ging voor twee halve 😉

En ik maakte voor mams verjaardag coq au vin. Toch wel mijn favoriete receptje wat ook fail-proof is 😉

Rondje stad met Marjolijn en haar Mr. Marjolijn moest even uitrusten, dus trakteerden we onszelf op een lekkere muffin.

Geen zin om te koken nadat we een hele dag buiten waren geweest, dus we reden op de terugweg langs de Griek.

Vorige week gingen we met Xavi naar de dierentuin. Erg leuk om te zien hoe Xavi op de dieren reageert en andersom. Vooral de aapjes waren favoriet :-))

Als lunch at ik deze flammkuchen met spek en groenten, helaas was ie niet zo lekker.

Yeaaah!! Masterchef Australia is begonnen! Toch wel mijn meest favoriete tv-programma!

Bijkletsen met oud-studiegenootjes onder het genot van een hamburger. Helaas viel ie een beetje tegen… De frietjes waren wel erg lekker!

Na dagen met regen, konden we deze week eindelijk weer eens genieten van het zonnetje!

Deze hamburgers van De Burger in Eindhoven zijn daarentegen echt té goed! Ik denk wel de beste burgers die ik ooit heb gegeten! Ik had een lamsburger met aubergine, een kipburger met mozzarella en tomaat en een vleesburger met truffelmayo én truffelchips! Goddelijk!!

Dit was mijn foto-dagboek van de maand augustus. Vanavond gaan Marjolijn & ik nog genieten van de Smaak Karavaan in Tilburg en ook de komende week staan er nog wat leuke dingen op de planning. Ook niet onbelangrijk; nog 4 dagen werken en dan mag ik eindelijk gaan genieten van mijn welverdiende vakantie! Fijn weekend nog allemaal, ik duim voor nog wat droger weer.

Liefs,
Floortje