Kijkje in de keuken bij Marjolijn #8

Het is al weer te lang geleden dat ik een kijkje in de keuken schreef. Maar vanaf vandaag ben ik met zwangerschapsverlof en daar heb ik meteen gebruik van gemaakt! Ik heb de afgelopen tijd behoorlijk wat gekookt, maar het ontbrak even aan tijd en energie om ook daadwerkelijk mijn recepten uit te schrijven. Dus de komende weken ga ik flink aan de slag zodat ik weer helemaal bij ben. Ik heb nog zoveel foto’s voor jullie! Kijk je mee?

Deze Jambalya blijft een favoriet van ons!

Tapas eten met een collega en haar Mr. Zelfs de toetjes kwamen in kleinere porties. Dan proberen we ze toch allemaal?

Ik werd toch flink ziek, dus tijd voor wat vitaminen met versgeperst sinaasappelsap.

En de volgende dag een groene smoothie van sinaasappels, banaan en spinazie.

De Mr. en ik besloten onszelf te verwennen met een vers broodje. Ik nam paté met cranberrysaus.

Deze speklapjes met ketjap maakte ik al eens en toen vielen ze goed in de smaak! Tijd voor een herhaling. Het recept staat ook al online op onze site.

Dit is heel fout met saus uit een zakje, maar soms kan er niks tegen gemak op! Rijst met kerriesaus en crispino’s.

Het was nog lang mooi weer deze herfst dus ik trakteerde mezelf op een smoothie en een stukje caramelcake.

Soms probeer ik iets lekkers te verzinnen en ondanks dat het op de foto er best goed uit ziet, viel het toch tegen. Er zat tomatensalsa, guacamole en een hamburger op deze Mexicaanse burger. Maar de salsa maakt het wat klef.

Toen ik deze whoopies spotte, moest ik ze meenemen. Wat een heerlijkheid!

Floortje nam uit Australië deze macarons mee van Adriano Zumbo! Wat een feest! Ik heb ze allemaal geprobeerd en ze waren heerlijk!

Ik kwam deze tegen in de supermarkt, maar ik heb het toch laten staan. Is het een soort hazelnootpasta maar dan met kruidenkaas? Weet iemand hoe dit smaakt?

Ik bestelde voor mezelf deze nieuwe smaken van Tony’s Chocolonely. Ik ben benieuwd hoe ze smaken!

Floortje en ik waren uitgenodigd voor de boekpresentatie van Robèrt van Beckhoven. Wat was dat leuk! Ik wil er gauw iets uit gaan bakken.

Ik had een high tea suprise party voor een goede vriendin die 30 werd. Het was echt te veel om op te kunnen, maar wat was het lekker!

In de herfstvakantie waren we op vakantie vlakbij de grens met Duitsland en de Mr. en ik moesten gewoon even de grens over! Een echte Duitse warme chocolademelk.

Een lekkere, warme curryworst! Omdat we dit jaar niet naar de kerstmarkt kunnen in verband met de baby, hebben we deze nu al op.

En natuurlijk thee met gebak! Ik koos voor de Sachertorte en de Mr. voor een walnotentaart. We zaten hartstikke vol na afloop.

En de buit van het shoppen in Duitsland! Ik kan er weer even tegen aan en dan nemen mijn ouders in december vast wel weer een nieuwe lading mee.

Floortje en ik moesten hoognodig weer eens bijkletsen. Dit deden we onder het genot van een bagel en een vers sapje.

Dit was het weer voor deze maand. Het is heel erg uitgebreid geworden. Volgende keer zal er misschien wel beschuit met muisjes op de foto staan aangezien ik binnenkort ben uitgerekend. Maar worden het roze of blauwe muisjes? Dat weten we nog niet!

Liefs,

Marjolijn

One thought on “Kijkje in de keuken bij Marjolijn #8

  1. Wat ziet dit er veelbelovend uit voor een eindelijk gezond eet patroon waar ik van genieten én gezonder van word! Dankjewel dat jullie dit doen. ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *