Kijkje in de keuken bij Marjolijn #7

Deze week is het weer tijd voor een kijkje in mijn keuken. De vakantie zit er ondertussen weer op en ik ben weer druk aan het werk. Gelukkig betekent dat ook dat ik weer in een normaal ritme ben. En na 5 maanden ben ik ook eindelijk van mijn zwangerschapsmisselijkheid af! Werk betekent rust, regelmaat en dat doet een hoop goed voor mijn lijf. Kijk mee naar de foto’s van de afgelopen weken.

Na een eerste dag op school had ik iets te veel van mezelf gevraagd. Gevolg: ik kon de volgende dag niets binnenhouden! Gelukkig knapte ik ’s avonds weer op en bleef deze noedelsoep binnen.

De Mr. bracht iets lekkers mee om te proberen. Ze waren allemaal heel erg lekker en het leukste was om de smaken te raden!

Bij Floortje kon je al zien dat we naar de dierentuin zijn geweest. Ik nam als lunch een heerlijke pannenkoek met appel en banaan.

Het was niet echt geweldig weer in de laatste week van de vakantie. Vooral veel regen. Eigenlijk ideaal voor spinaziestamppot met spekjes en een stukje rookworst!

Naar het werk betekent ook weer in het gezonde ontbijtregime. Yoghurt met muesli en een nectarine, heerlijk!

Ik heb geen enorme zwangerschapscravings, maar een stukje chocola gaat er altijd wel in. Dit was het laatste stukje van de cherrymerengue.

Ik ging samen met de Mr. shoppen in Eindhoven en daar hoort ook een maaltijd bij. Nu met de zwangerschap merk ik toch echt wel dat ik veel sneller vol zit. Ik kreeg dit bord dan ook weer eens niet op in mijn eentje. Gelukkig heb ik echtgenoot die bijna alles lust!

In Tilburg kwam de Smaakkaravaan. Allemaal kleine wagens met een keuken erin. We gingen samen met mijn ouders en Floortje een kijkje nemen en hebben veel dingen geprobeerd.

Zoals deze dimsumhapjes bij een Thaise wagen.

Als afsluiter deze bonbons met smaken als Wasabi, Cola met knettersnoep, Limoengras en Rood fruit.

Ook heb ik voor eerst vers kokosnootsap gedronken. Het was erg lekker!

Na een hectische dag op het werk, file op de terugweg en een lichaam dat eigenlijk alleen nog maar op de bank wilde ploffen, had ik geen zin meer om risotto te koken. Dus het werd het een Thaise roerbakschotel.

Een lekkere Caesarsalade op de verjaardag van mijn vader.

Afgelopen week hebben we onszelf verwend met roerei en spek. Gewoon op een woensdagochtend, omdat de eieren op moesten! Ik zat tot aan de lunch alleen propvol.

Hopelijk hebben jullie weer genoten van mijn dagboek. Zelf kan ik eigenlijk niet wachten op het dagboek van Floortje volgende keer, aangezien zij op dit moment door AustraliĆ« aan het backpacken is! En ik kan al verklappen dat ze de macarons van Adriano Zumbo is gaan proeven…

Liefs, Marjolijn