Kijkje in de keuken bij Marjolijn #6

Het is weer tijd voor een kijkje in de keuken bij mij. Ik moet toch wel bekennen dat ik afgelopen maand amper zelf in de keuken heb gestaan. Het begon met een voedselvergiftiging, daarna gingen we op vakantie en in de tussentijd heb ik dus niet veel in de keuken gestaan. Maar de vakantie is bijna voorbij, ik heb vandaag een eetplanning gemaakt voor volgende week, dus vanaf nu kan ik weer zelf gaan koken. Kijk je nog even mee naar de foto’s van afgelopen maand?

Deze beruchte salade zorgde voor een voedselvergiftiging. De kip was toch bedorven… Gevolg: 4 dagen niks binnen kunnen houden!

Van mijn schoonouders kreeg ik deze handige meloensnijder. Gelukkig was de Mr. thuis om zijn spierballen aan het werk te zetten, want dat was nog even lastig.

In Hilvarenbeek is een tentje waar ze de zalm zelf roken en dat mag je als zwangere wel eten! Tijd dus voor een salade met gerookte zalm. Hij was heerlijk!

Ik ging die week nog een keer lunchen en toen nam ik deze salade met warme geitenkaas. Ook erg lekker!

Wij zijn op vakantie geweest naar Gran Canaria. Het was all-inclusive, maar dat waren we een beetje beu dus zijn we een avond aan het strand gaan eten. En wat is Spanje zonder paëlla?

De paëllapan was voor ons tweetjes en ook meer dan genoeg. Onze borden werden lekker vol opgeschept door de ober. IK dacht het niet op te kunnen, maar hij was zo lekker…

Eenmaal thuis hadden we heel erg veel zin in deze pasta met tomaat en spekjes. Dus die stond dan ook meteen op het menu.

Toen Floortje deze zoete aardappelstamppot online zette, wilde ik die ook eens uitproberen. Lekker met een gepaneerde schnitzel met ei.

In de laatste vakantieweek van de Mr. gingen we nog eens gezellig lunchen en een boswandeling maken.

Het weer afgelopen week was niet al te best, maar woensdag was het toch onverwacht heel erg zonnig. Tijd voor een ijsje in de smaken stroopwafel en amarenen met yoghurt.

Na de lunch en het grote ijsje hadden we niet zo’n honger meer. Dus deze loempia was al genoeg als avondeten.

Ik kwam erachter dat ze bij Sumo op de kaart hebben aangegeven wat je wel mag eten als je zwanger bent! Tijd voor sushi dus.

Er bleven nog genoeg dingen over die je wel mag eten, maar zodra de zwangerschap voorbij is, gaan we terug! Gerookte zalm met mango…