Kijkje in de keuken bij Marjolijn #5

Het is weer tijd voor een kijkje in de keuken. Afgelopen weken werd het schooljaar afgesloten en nu heb ik mijn eerste week van de vakantie er al weer op zitten. De zwangerschap zorgt ervoor dat ik weinig puf heb om in de keuken te staan, dus manlief heeft het vaak overgenomen afgelopen weken. Ik hoop dat het de komende tijd wat beter gaat en ik weer meer zin krijg om in de keuken te staan. Gelukkig lijdt de eetlust er niet altijd onder en heb ik weer wat leuke foto’s kunnen maken. Kijken jullie mee?

Tijdens het voetballen aten wij deze hotdogs die ik al eerder op de site heb geplaatst. Lekker voor de televisie.

Gebakken rijst met garnalen. Deze maakte manlief op mijn aanwijzingen. Rijst is eigenlijk altijd goed.

Nog een keer rijst, maar dan met biefstukreepjes en komkommer. Dit recept komt uit het boek ‘Een broodje in de oven’, een boek speciaal voor zwangeren. Ik zal binnenkort een review hiervan schrijven.

Ook maakte ik een keer zelf pizza. Op aanraden van Floortje belegde ik deze met rundergehakt en rode ui. Lekker met wat knoflooksaus erover.

Lasagne blijft voor mij iets moeilijks, ik weet niet wat dat is. Het begint al met de goede ingrediënten in huis halen. Hier was de kaas niet goed meer, maar dat bleek pas toen we het al op hadden! Oeps…

Met het team gaan we aan het eind van het jaar altijd lunchen. Ik probeer echt niet voor twee te eten, dat is namelijk nergens voor nodig, daarom kreeg ik dit dus ook echt niet in mijn eentje op! Het was een half Turks brood belegd met kaas, ham, ananas en tomaat uit de oven. Hij was heerlijk!

Rijst met Kip Siam. Ik blijf kip met cashewnoten een heerlijke combinatie vinden.

Ik haalde een heerlijke gefileerde Victoriabaas op de markt en maakte er gebakken aardappeltjes bij. Hij was heerlijk! De baby was nog niet zo overtuigd…

Ik maakte deze risotto met chorizo en geitenkaas. Binnenkort volgt dit heerlijke recept!

Lunchen met mama tijdens babyshoppen. Een heerlijk broodje met kruidenkaas.

Gisteren aten we deze couscous met komkommer, tomaat en abrikoos. Ook dit recept komt snel online!

Dit was weer een kijkje in mijn keuken. Volgende keer weer wat nieuwe foto’s! Geniet van het warme weer!

Liefs, Marjolijn