Keukenpraatjes II

De afgelopen weken hebben we weer de nodige pakketjes mogen ontvangen met de lekkerste ingrediënten en vandaag vertellen we je over een paar van die producten meer. Verder in deze 2de editie van keukenpraatjes ook twee toffe tips voor dit weekend en laten we je kennis maken met een nieuw food concept. Genoeg leuks om te delen dus. Lees je snel mee?

sergio-herman-fucking-perfect

Sergio Herman – Fucking Perfect
Drie Michelinsterren en een restaurant dat internationaal tot de top behoort. Sergio Herman had het allemaal met zijn restaurant Oud Sluis. Maar 25 jaar dag in dag uit streven naar perfectie kost ook zijn tol. Of zoals Sergio zelf zegt: “Ik ben daarin zeer diep gegaan, te diep misschien.” De topkok besloot het het restaurant op zijn hoogtepunt te sluiten. In de documentaire ‘Fucking Perfect’ die de NPO vanavond om 20:30 uitzendt, wordt Sergio Herman gevolgd en kom je meer te weten over zijn beslissing het restaurant te sluiten, zijn perfectionisme en de prijs die hij betaalde om aan de top te komen én te blijven. Een absolute aanrader voor alle foodlovers.

trek
Trek Food Truck Festival
Nog een leuke tip voor dit weekend is het Trek Food Truck Festival dat dit weekend in Den Bosch wordt gehouden. Het Paleiskwartier (achter het centraal station) wordt dit weekend omgetoverd tot één groot openluchtrestaurant. Verschillende foodtrucks serveren het lekkerste eten er is live muziek en theater. Dus heb je nog geen plannen dit weekend en houd je van lekker eten & drinken, dan is het Trek Food Truck Festival echt iets voor jou!

The Orignal Caesar Dressing van Cadini’s
Met het warme weer van afgelopen week, eet ik het liefst een lekkere salade. Met pasta, couscous of granen, ik varieer er naar hartelust op los met de ingrediënten die ik het lekkerste vind of gewoon nog in de koelkast heb liggen. Maar zo af en toe vind ik een echte klassieke net zo lekker. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijkste salade Niçoise of de Caeser salade? Het lastigste vind ik de dressings van die klassieke salades. Gelukkig is daar The Orignal Caesar Dressing van Cadini’s! Deze dressing bevat alle originele ingrediënten zoals Worcestersaus, citroen, eidooier, Parmezaan, mosterd en knoflook. Wist je trouwens dat de oprichting van Cardini’s de oorspronkelijke bedenker is van de Caeser Salad? Dat moet wel een goede dressing zijn! The Orginal Caeser Dressing is te koop bij de grote supermarkten.

De Hollandse Nieuwe is er weer!
17 juni werd traditioneel het eerste vaatje Holland Nieuwe geveild en de opbrengst (maar liefst € 53.000,-) kwam dit jaar geheel ten goede aan het Nationaal Ouderenfonds. Vanaf 18 juni is de Hollandse Nieuwe overal te koop en kun je weer genieten van een heerlijk harinkje mét uitjes natuurlijk! Jaarlijks wordt er in Nederland 76 miljoen haringen gegeten. Zo uit het vuistje of op brood. Maar wist je dat die haring ook erg lekker is een salade? Snel uitproberen!

marley
Marley Spoon
Nederland heeft er weer een nieuwe foodybox bij. Bij Marley Spoon kun je elke week kiezen uit 7 gerechten die bedacht zijn door chef-koks waarbij je altijd kunt kiezen uit vlees, vis en vegetarische recepten. Wij mochten 2 x 2 maaltijden testen en wij zijn positief verrast. Bij elk gerecht staat een korte, maar duidelijke omschrijving en bestellen gaat super simpel. Groot pluspunt is dat je bij Marley Spoon niet meteen vastzit aan een abonnement zoals bij andere foodboxen wel vaak het geval is. En er wordt alleen bezorgd wat je echt nodig hebt, dus geen onnodige voedselverspilling. Voor verrassende, inspirerende en niet alledaagse gerechten ben je bij Marley Spoon aan het juiste adres. Minpunt; het is best duur. Per persoon/gerecht betaal je € 9,- en dat is behoorlijk meer dan dat je gewoonlijk zult uitgeven per persoon.

Events
Peijnenburg
Peijnenburg heeft twee nieuwe ontbijtkoeken in het assortiment; Spelt & Rogge en Meergranen & Cranberry. Beide ontbijtkoeken zijn bereid met de beste kwaliteit rogge wat ervoor zorgt dat deze 2 nieuwe varianten een bron van vezels zijn. Aan de ene variant is spelt toegevoegd waardoor je nog langer en vol gevoelt hebt, de ander is rijkelijk gevuld met heerlijke cranberries. Het ideale tussendoortje!

Liefs,
Floortje

Dit bericht bevat gesponsorde producten, maar wij plaatsen nooit berichten waar we zelf niet achter staan.